Vanzarile de produse cu marca proprie au crescut la 14% din piata

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 09:30
1467 citiri
Vanzarile de produse cu marca proprie au crescut la 14% din piata
Foto: Arabian Business

Vanzarile de produse sub marcile private ale marilor retele de magazine au ajuns sa reprezinte 14% din totalul pietei locale de retail, in crestere cu un punct procentual fata de anul anterior, dar clientii sunt greu de loializat, reiese din datele GfK.

"40% din vanzari de de marca privata sunt realizate de discounteri si 30% de hipermarketuri. Pe masura ce retailerii vor deschide mai multe magazine, marcile private vor avea de castigat", a aratat la un eveniment de retail Gabriela Luca, Group Account Manager la GfK.

Totusi, datele GfK arata ca 55% dintre clientii care au cumparat in acest an anumite marci private nu le vor mai cumpara si anul viitor.

Ce pot face retailerii pentru a-si loializa clientii

Potrivit reprezentantului GfK, pentru a-si loializa clientii, retailerii care au marci private trebuie sa inoveze, prin adaugarea de noi categorii sau ambalaje.

Ea arata insa ca sunt categorii de produse, precum lactatele, alimentele de baza si dulciurile, pe care marcile private si-au consolidat pozitia.

De altfel, cote de piata peste media de 14%, care pot ajunge si pana la 40%, sunt detinute de produse precum uleiul, smantana, laptele, hartia igienica si faina, iar la polul opus, cu ponderi sub 5%, se situeaza pasta de dinti, samponul, deodorantele, detergentii si produsele pentru ingrijirea pielii.

Toti retailerii mari din Romania, precum Kaufland, Carrefour, Lidl, Auchan, Penny&XXL, Mega Image, Cora, Profi si Billa, detin o gama de produse sub marca proprie, multe dintre acestea fiind fabricate in Romania. Acestea sunt cu pana la 20% mai ieftine decat cele de brand. Principalele categorii de produse pe care retailerii au dezvoltat marci proprii sunt cele de baza.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#marci private, #studiu gfk marci, #vanzari marci private, #retail marci , #Retail