Topul celor mai mari retaileri mondiali. Carrefour vine tare din urma

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 12:14
4208 citiri
Topul celor mai mari retaileri mondiali. Carrefour vine tare din urma
Topul celor mai mari retaileri / Sursa foto : Optimizationtoday.com

Printre cei mai mari retaileri din lume se numara Carrefour, Metro si Auchan, branduri care opereaza si pe piata locala. Gigantii din industria comertului mizeaza pe afaceri de sute de milioane de euro si isi disputa retailul mondial.

Analistii anticipeaza ca vanzarile globale din retail vor incetini, anul acesta, in contextul in care China, Brazilia, Rusia si India se confrunta cu inasprirea politicilor monetare si cu reducerea cererilor din strainantate, scrie Business Insider.

Clasamentul anual Deloitte arata ca vanzarile anului trecut au inregistrat performante mediocre si ca impactul crizei economice se rasfrange si asupra consumatorilor. Acestia prefera sa faca mai multe economii, sa reduca din cheltuieli si se orienteaza catre magazinele mici, de cartier, in comparatie cu anii trecuti.

Atunci, cele mai multe cumparaturi erau facute in supermarketuri si hipermarketuri.

In mod paradoxal, specialistii citati de publicatia amintita spun ca retailerii care vizeaza segmentul de lux ar putea obtine o crestere a vanzarilor.

In ceea ce priveste consumatorul mediu, acesta va cauta cele mai mici preturi, se precizeaza in raportul Deloitte.

In fruntea clasamentului celor mai mari retaileri din lume se afla Wal-Mart, cu vanzari de 419 miliarde de dolari, anul trecut. Retailerul opereaza in 16 tari si se incadreaza in categoria "superstore".

Wal-Mart este urmat in clasament de Carrfeour. Brandul francez, prezent si pe piata locala, este cel mai mare retailer din Europa. In ultimele trei luni ale anului trecut, perioada in care sarbatorile de iarna ar fi trebuit sa creasca vanzarile, veniturile Carrefour au fost de 24.2 miliarde de euro.

In total, anul trecut, firma a avut vanzari de 120 miliarde de dolari. Compania activeaza in 33 de tari, printre care si Romania, unde opereaza 25 de hipermarketuri.

Pe locul trei in topul celor mai mari retaileri mondiali se afla Tesco, un lant de hipermarketuri britanic, prezent in 13 tari.

In 2010, acesta a avut vanzari de 92 miliarde de dolari. Tesco este urmat de Metro, un brand german, care activeaza si in Romania. La nivel mondial, vanzarile Metro au fost de 89 de miliarde de dolari.

Vanzarile Metro Group in Romania au inregistrat anul trecut o scadere de 3,5%, la 1.831 miliarde euro, fata de 2009, cand au fost de 1.897 miliarde euro. In 2010, numarul de angajati ai firmei Metro au scazut pana la 13.588 de salariati. Cu toate acestea, Metro a mai deschis trei magazine pe piata locala.

Kroger opereaza doar pe piata americana, dar a avut vanzari de peste 82 miliarde de dolari in 2010, mai mult decat Schwarz Unternehmenstreuhand KG, retailer german prezent in noua tari. Acesta din urma a incasat, din vanzarile lui 2010, putin peste 76.3 miliarde de dolari.

In top mai figureaza Home Depot (vanzari de 68 miliarde dolari), lantul de farmacii Walgreen Corp (vanzari de 67.4 miliarde de dolari) si Aldi, companie farmaceutica germana (vanzari de 67.1 miliarde de dolari).

Auchan se afla pe pozitia 15, in topul celor mai mari retaileri la nivel global. Compania franceza a avut vanzari de 55.2 miliarde de dolari in 2010. In Romania, retailerul are noua hipermarketuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#top retaileri, #vanzari retaileri, #vanzari carreforu, #cifra afaceri, #cifra afaceri comert , #Retail