Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

SABMiller: Romanii au baut mai multa bere in 2012, dar mai ieftina

SABMiller: Romanii au baut mai multa bere in 2012, dar mai ieftina


Volumul vanzarilor de bere ale SABMiller in Romania a crescut cu 25% in primul semestru al anului fiscal, perioada aprilie - septembrie. Avansul a fost sustinut de brandul mai ieftin Ciucas si de efectul de baza determinat de rezultatele slabe din perioada similara a anului 2011.

"In Romania, evolutia solida a noului produs PET al brandului mai ieftin Ciucas si efectul ciclic al bazei slabe de comparatie din anul anterior au condus la o crestere a volumului de 25%", se arata intr-un raport al grupului.

In primul semestru al anului fiscal anterior, volumul vanzarilor de bere ale SABMiller in Romania a scazut cu 8%, din cauza mediului economic dificil si a masurilor de austeritate care au avut impact asupra consumului, dar si a concurentei intense de pe piata.

SABMiller este prezent pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov.

Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

In Europa, volumul vanzarilor a avansat cu 8%, excluzand impactul achizitiilor si renuntarilor la operatiuni, ca urmare a unor reduceri selective de pret si a succesului brandurilor ieftine.

Grupul a avut un avans de 10% in Polonia, datorat in parte si efectului organizarii Euro 2012.

In Cehia, SABMiller a crescut cu 2%, iar in Marea Britanie cu 5%. Evolutia pozitiva a fost redusa pe majoritatea pietelor europene, se arata in raport.

La nivel global, volumul vanzarilor SABMiller a urcat in primul semestru fiscal cu 4%, in timp ce pe segmentul bauturilor racoritoare, avansul a fost de 6%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2910 ori