Sase librarii Carturesti utilizeaza Socrate

Luni, 10 Aprilie 2006, ora 16:03
1449 citiri

Sistemul integrat de gestiune a intreprinderii Socrate, dezvoltat de compania Bit Software este utilizat in toate cele sase librarii Carturesti aflate in Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Sistemul integrat de gestiune a intreprinderii Socrate, dezvoltat de compania Bit Software este utilizat in toate cele sase librarii Carturesti aflate in Bucuresti, Timisoara si Iasi.

Activitatea comerciala a librariilor este gestionata cu Socrate, prin modulele Vanzari, Cumparari, Gestiunea stocurilor si Trezorerie. Modulele sunt integrate cu terminale de tip POS, ceea ce permite o vanzare rapida si corecta.

Socrate a satisfacut cu succes toate cerintele particulare ale activitatii clientului sau. Astfel, specific librariilor este numarul mare de produse, care intra pe stoc in cantitati mici si care au timp de pastrare in gestiune limitat (in fiecare saptamana apar carti, casete si cd-uri noi). Solutia adoptata pentru gestionarea acestui volum mare de intrari consta in folosirea unui sistem de generare a documentelor de intrare preluand informatiile primite de la furnizor, sub forma unor fisiere formatate corespunzator. O alta cerinta este realizarea unor rapoarte de vanzari pe furnizori, care sa aduca informatia de vanzare corecta chiar si in cazul in care produsul respectiv a trecut prin mai multe procese de receptie/transfer in diferite locatii ale sistemului.

Dna. Nicoleta Dumitru, Director General al companiei Direct Client Services, administrator al librariilor Carturesti explica: A"Retailul de carte si produse multimedia prezinta cateva particularitati din punctul de vedere al gestionarii stocurilor si vanzarilor, ceea ce creeaza nevoia unui program informatic foarte performant: peste 40.000 de articole, cateva sute de furnizori, moduri diferite de formare a preturilor, ritm alert de aparitie a titlurilor noi (ceea ce face ca baza de date sa creasca zilnic), la acestea adaugandu-se si caracteristicile subiective specifice produsului cultural (cicluri de viata foarte diferite pentru produse similare, importanta noutatii, a informatiei, influente si tendinte socio-culturale). Toate aceste aspecte fac practic imposibil un proces decizional corect fara utilizarea unui program de gestiune adecvat. Sistemul de gestiune Socrate a fost ales inca de la deschiderea celei de-a doua librarii Carturesti; reteaua a ajuns deja la 6 librarii plus un depozit central care le deserveste si, evident, utilitatea sistemului este incontestabila. Un alt punct forte al acestui sistem de gestiune si al echipei de specialisti de la Bit Software il constituie flexibilitatea si disponibilitatea de a adapta rapoarte si functionalitati pentru cerintele specifice activitatii noastreA".

Socrate, sistemul integrat de gestiune a afacerii, acopera toate ariile functionale ale afacerii printr-o suita de module perfect integrate si prin instrumente performante de analiza decizionala grupate in pachetele Financiar, Comercial, Productie si Business Intelligence. Socrate are la ora actuala 2 000 de utilizatori in peste 150 de firme din Romania care activeaza, in principal, in domeniile retail, distributie, industria de proces si servicii.

Bloombiz.ro

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

MediaTek Dimensity 8400 promite să fie un rival serios pentru procesoarele de top
MediaTek Dimensity 8400 promite să fie un rival serios pentru procesoarele de top
MediaTek este pe cale să lanseze procesorul Dimensity 8400, iar primele informații sugerează că acesta va fi un rival serios pentru chipset-urile de top de pe piață. Conform leaker-ului...
Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil de tip Clamshell: Xiaomi Mix Flip. Cu ce specificații vine și cât costă
Xiaomi a lansat primul său telefon pliabil de tip Clamshell: Xiaomi Mix Flip. Cu ce specificații vine și cât costă
Xiaomi a dezvăluit în sfârșit primul său telefon pliabil de tip clamshell, Xiaomi Mix Flip, momentan disponibil doar în piața chineză. Cu toate acestea, o eventuală sosire a sa în Europa...

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Covrigii, o afacere de miliarde. Cele patru rețele de magazine care își împart piața din România
  2. Greșeala pe care o facem cu toții dimineața înainte de a urca în mașină. Cum putem evita defecțiunile motorului
  3. Fast-food, varianta nordică. Un mare lanț european de restaurante pregătește extinderea în România
  4. Drumul Daciei în Europa. Parcursul fulminant al mașinii românești în clasamentele vânzărilor. Cum stă în fața competitorilor
  5. Începe Rabla Plus 2024. La ce sume se ridică voucherul pentru persoane juridice
  6. Cât costă să-ți faci propria piscină, în 2024. Companiile de profil sunt suprasolicitate
  7. Declinul mașinilor electrice, anunțat prea devreme. Ce se întâmplă pe piața auto
  8. Euforie pe piața crypto: ce urmează să se întâmple cu Bitcoin. Prețul a crescut deja de 4 ori, într-un an și jumătate
  9. Dacia Sandero a devenit cea mai vândută mașină din Europa. A lăsat în urmă Tesla Model Y VIDEO
  10. Un australian pretinde că este inventatorul Bitcoin. Procurorii au demarat o anchetă pentru mărturie mincinoasă