Rezultate financiare: Unilever pierde in vanzari

Joi, 02 Februarie 2012, ora 10:13
2075 citiri
Rezultate financiare: Unilever pierde in vanzari

Unilever, al doilea mare producator de bunuri de consum, a raport pe cel de-al patrulea trimstru din 2011 vanzari in scadere, reprezentantii companiei precizand ca se asteapta si in 2012 la conditii economice dificile.

Asa-numitele vanzari de baza, care exclud achizitiile si fluctuatiile valutare au crescut cu 6,6% in ultimele trei luni din 2011, sub asteptarile companiei, potrivit Bloomberg.

Cantitatea de marfuri vandute in acea perioada a crescut cu 0,1%, in timp ce preturile au crescut cu 6,5%.

"Ne asteptam ca pe plan macro-economic, mediul sa raman instabil i in 2012, iar turbulentele de pe piete vor persista, desi intr-o masura mult mai mica decat in 2011", a declarat CEO-ul companiei, Paul Polman.

Unilever si concurentii sai Procter&Gamble si Nestle au crescut preturile pentru a face fata costurilor in crestere la produsele de baza.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#rezultate financiare unilever 2011, #vanzari unilever 2011, #preturi unilever 2011 , #Retail