Retailerul portughez Jeronimo Martins se gandeste sa intre pe piata romaneasc?

Luni, 24 Septembrie 2007, ora 12:52
987 citiri

Grupul de retail portughez Jeronimo Martins SGPS, prezent in regiune in Polonia unde opereaza magazinele de discount Biedronka planuieste sa-si continuie expansiunea in estul Europei, printre optiunile sale aflandu-se si Romania, conform ziarului Jornal de Negocios.

"Jeronimo Martins SGPS a adaugat Rusia pe lista tarilor in care intentioneaza sa-si extinda reteaua, lista care include deja Romania si Ucraina", a declarat directorul executiv al companiei Jeronimo Martins SGPS, Alexandre Soares dos Santos citat de publicatia portugheza Jornal de Negocios.

Soares dos Santos a adaugat ca a vizitat de curand Rusia unde a descoperit "o piata cu un potential extraordinar unde consumatorii vor sa aiba acum bunuri pe care inainte nu le puteau achizitiona". Acesta a mai spus ca este constient de dificultatile cu care compania va trebui sa se confrunte in expansiunea sa, incluzand aici diferentele lingvistice, dar si eventualele parteneriate in care Jeronimo Martins va fi implicata.

Intre timp, grupul Jeronimo Martins isi continua expansiunea in Polonia unde a inaugurat al 1.000-lea magazin al retelei si unde intentioneaza sa opereze 1.265 de unitati pana in 2009 si 1.700 in 2015, cu un ritm de 120 de magazine deschise pe an, potrivit Jornal de Negocios.

Grupul Jeronimo Martins a inregistrat vanzari totale de aproximativ 2,4 miliarde euro in primul semestru al anului 2007, in crestere cu 19,3% fata de perioada similara a anului trecut si un profit net de 41,7 milioane euro, mai mare cu 12,3% fata de anul precedent, potrivit raportului financiar al companiei. Cifra de afaceri generata de lantul de magazine Biedronka pe care le opereaza in Polonia a cresut cu 34,2%, iar castigurile inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) au fost de 58,7 milioane euro, in crestere cu 49,1%.

Compania Jeronimo Martins si-a inceput activitatea in domeniul alimentar in anii 1980, in Portugalia. In prezent, grupul este liderul pietei portugheze de retail prin supermarketurile Pingo Doce, hipermarketurile Feira Nova si magazinele Recheio care activeaza pe segmentul cash&carry. Compania are peste 34.000 de angajati.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.


Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...