Retailerii nealimentari din centrele comerciale ameninta cu boicotarea deschiderii magazinelor

Marti, 12 Mai 2020, ora 15:19
5457 citiri
Retailerii nealimentari din centrele comerciale ameninta cu boicotarea deschiderii magazinelor
Foto: Pixabay

Patronatele din retailul nealimentar solicita proprietarilor de centre comerciale agrearea unei noi intelegeri prin care sa existe chirie zero in perioada pandemiei de coronavirus, in caz contrar amenintand cu boicotarea redeschiderii magazinelor.

"Este un apel disperat, pentru ca suntem intr-o situatie disperata. Exista proprietari de centre comerciale care au inteles conjunctura extraordinara si neprevazuta pe care o traversam, si care au adoptat atitudinea corecta de dialog si solutiile comerciale evidente. Exista, insa, multi proprietari care forteaza plata integrala a chiriilor in conditiile in care membrii nostri au activitatea suspendata. Nu este corect nici moral si nici contractual, pentru ca retailerii nealimentari nu au putut beneficia de spatiile respective. Daca nu se intelege rapid ca nu avem de unde acoperi asemenea costuri ne vom indrepta spre colaps, iar efectele negative economice si sociale vor fi extrem de ample", sustine Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv RORETAIL.

In acest context, Organizatia Patronala a Retailerilor din Romania lanseaza un Apel Public la adresa reprezentantilor centrelor comerciale de a nu forta colapsul industriei de retail nealimentar si agrearea, la nivelul intregii industrii de retail, a unei noi intelegeri comerciale provizorii (New Deal) intre retailerii nealimentari si reprezentantii centrelor comerciale, axata pe doua elemente principale: zero chirie pentru perioada suspendarii activitatii magazinelor si negocierea individuala a chiriilor ca procent din vanzari, ulterior deschiderii magazinelor.

"Retailerii nealimentari au in plan sa nu deschida magazinele si sa nu participe la redeschiderea centrelor comerciale din Romania daca solicitarile lor pentru stabilirea unui nou tip de relatie comerciala nu primesc un raspuns favorabil", atentioneaza organizatia.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, peste 2.000 de magazine, reprezentand aproximativ un sfert din totalul magazinelor din centrele comerciale din Romania, au semnat apelul RORETAIL.

Organizatia Patronala a Retailerilor din Romania este o asociatie infiintata in anul 2014, care grupeaza peste 1.000 de magazine din Romania (branduri nationale si internationale) si insumeaza peste 12.000 de angajati.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#chirie centre comerciale , #Retail