Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Retailerii internationali au scos Romania din topul celor mai atractive tari

Retailerii internationali au scos Romania din topul celor mai atractive tari

Retailerii internationali nu au mai inclus Romania in topul celor mai atractive 30 de piete emergente, dupa ce anul trecut ne aflam pe locul 28, anunta Mediafax.

Scaderea atractivitatii Romaniei era pusa anul trecut pe seama saturarii pietei locale de retail.

A.T. Kearney a realizat Indicele anual privind Dezvoltarea Industriei Globale de Retail (Global Retail Development Index -GRDI) luand in calcul, in proportii egale, atractivitatea pietei, riscul de tara, saturatia pietei si presiunea factorului temporal (cat de repede este recomandata intrarea pe piata).


Clasamentul este impartit in trei parti, respectiv primele zece tari sunt catalogate drept atractive pentru retaileri, in timp ce urmatoarele zece sunt luate in calcul pentru investitii, iar restul prezinta atractivitate scazuta.


Cea mai atractiva tara pentru retaileri este in 2011 Brazilia, urmata de Uruguay, Chile, India, Kuweit si China.


Nicio tara din Europa de Est nu este inclusa in prima categorie, respectiv atractive pentru retaileri, in timp ce Albania (13) si Rusia (locul 14) sunt singurele state din regiune incluse in a doua categorie, fiind luate in calcul pentru investitii, alaturi, printre altele, de Liban (11), Egipt (12) si Kazakhstan (15).


Bulgaria este un alt stat est-european prezent in clasamentul celor mai atractive piete, pe ultima pozitie, fiind astfel inclus la categoria atractivitate scazuta.


Din aceasta categorie mai fac parte Malaezia, Mexic, Vietnam, Columbia, Argentina, Africa de Sud, Panama, Republica Dominicana si Iran.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1333 ori