Proiecte de retail dezvoltate pe foste platforme industriale

Joi, 05 Iulie 2012, ora 12:07
1694 citiri
Proiecte de retail dezvoltate pe foste platforme industriale

Construirea de noi centre comerciale pe foste platforme industriale arata ca aceste proiecte devin din ce in ce mai interesante pentru dezvoltatorii din Romania, se arata intr-o analiza a companiei Epstein Architecture & Engineering.

Multe dintre proiectele de retail anuntate in ultima perioada sunt dezvoltate pe foste platforme industriale. In Brasov, Cora si Auchan dezvolta in fostele zone industriale Hidromecanica si Tractorul Brasov, in Bucuresti, NEPI in colaborare cu Benevo Capital se pregatesc pentru inceperea lucrarilor unui nou centru comercial amplasat pe fosta platforma Vulcan, in Ploiesti, AFI Europe dezvolta un centru comercial pe locul fostei fabrici Flacara.

"La acest moment, dezvoltarea proprietatilor de tip brownfield in Romania nu atinge proportii mari din cauza cadrului legislativ ambiguu si incomplet. In SUA si in alte tari din Europa de Vest, politicile corecte in ceea ce priveste dezvoltarile de tip brownfield au ajutat la scaderea ratei somajului, aducand cresteri ale bugetului local, imbunatatind sanatatea publica si impiedicand declinul centrelor urbane", a spus Randy Tharp, director general, Epstein Architecture & Engineering.

Proprietatile urbane de tip brownfield sunt de multe ori foarte atractive pentru dezvoltatori si investitori datorita amplasamentului zonal, a utilizarii eficiente a infrastructurii existente, a accesului mult mai facil la proprietatea respectiva.

"Dezvoltarea unei platforme de tip brownfield este intotdeauna mai putin costisitoare pentru comunitate si societate, oferind valoare unui teren abandonat si eliminand contaminarea, in avantajul protejarii terenurilor agricole sau forestiere", a spus Randy Tharp.

Pe de alta parte, un dezvoltator poate fi de multe ori obligat sa suporte costurile de demolare a structurilor existente si eventual sa decontamineze terenul, eliminand anumite substante periculoase, posibil existente. Prin reamenajarea unei proprietati dezafectate, gradul de amenintare pentru sanatatea publica prin contaminare si riscul expansiunii urbane sunt reduse.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#constructie centre comerciale Romania, #investitii centre comerciale , #Retail