Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profi extinde reteaua de magazine, care va numara 200 de unitati in 2013

Profi extinde reteaua de magazine, care va numara 200 de unitati in 2013


Profi a deschis un nou magazin, la Prundu Bargaului, lantul de supermarketuri numarand acum 171 de unitati in 95 de localitati, fiind a doua mare retea de retail din Romania. Pe langa acesta, la jumatatea lui august, Profi a mai deschis un magazin in Fagaras.

Pentru 2013, Profi are ca obiectiv ca numarul de magazine sa se apropie de pragul de 200 de unitati in tara, dispunand de resursele necesare, iar procesul de extindere va continua si in anii urmatori, reteaua urmand sa ajunga la 300 de unitati. Intr-un magazin, investitiile facute de Profi se ridica la cateva sute de mii de euro. La sfarsitul anului 2012, reteaua companiei avea 149 de magazine.

Extinderea lantului de magazine aduce noi locuri de munca

Deschiderea de noi magazine a adus si noi locuri de munca. Astfel, daca la inceputul anului, la Profi erau 4.000 de angajati, pana in vara s-au mai adaugat echipei circa 500 de angajati, aceasta urmand sa numere pana la sfarsitul anului 5.000 de salariati.

Magazinele din reteaua Profi sunt vizitate, zilnic, de aproximativ 200.000 de clienti, iar ponderea propriilor branduri reprezinta 20% din totalul produselor.

Compania a incheiat anul trecut cu un profit net de 13,1 milioane lei (2,9 milioane euro) si afaceri de 1,15 miliarde lei (260 milioane euro), in crestere de la 934 milioane lei in 2011. Pentru acest an, Profi estimeaza o crestere a afacerilor cu 20%.

Retailerul este detinut de fondul de investitii Enterprise Investors si opereaza trei concepte de magazine: Profi, Profi Mall si Profi City.

Putina istorie "Profi"

Reteaua de magazine discount si retail Profi a fost fondata in 1979, in Belgia, si ajungea in 2006 sa numere 146 de unitati in Belgia, Ungaria si Romania, iar in anii urmatori, si-a continuat extinderea.

Un salt important l-a constituit achizitionarea unei alte retele romanesti de retail, Albinuta, iar un pas foarte important a fost sfarsitul anului 2009, cand afacerea din Romania, constituita atunci din 67 de magazine, a fost achizitionata integral de Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI). Aceasta actiune s-a finalizat in martie 2010.

Principalii competitori ai Profi: Mega Image si Penny Market

Principalii competitori pe acest segment ai Profi sunt retailerii Mega Image si Penny Market

Retailerul belgian Mega Image, prezent pe piata cu supermarketurile cu acelasi nume si cu magazinele de proximitate Shop&Go, are deschise aproape 250 de magazine.

Penny Market, parte a grupului german Rewe are deschise 138 magazine si mai opereaza
pe piata romaneasca sapte magazine XXL Mega Discount.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1934 ori