Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Plaza Centers, 16 milione de euro intr-un centru comercial la Miercurea Ciuc

Plaza Centers, 16 milione de euro intr-un centru comercial la Miercurea Ciuc
Compania israeliana Playa Centers planuieste constructia unui centru comercial pe o suprafata de 34.000 metri patrati, in urma unei investitii de aproximativ 16 milioane de euro, a anuntat, miercuri, dezvoltatorul imobiliar.

Compania a achizitionat deja terenul la MiercureaCiuc si s-a propus ca centrul comercial sa se intinda pe o suprafata de 16.000 metri patrati, iar pe 13.000 metri patrati va fi construita o parcare. Acesta este cel de-al treilea proiect pe care PlazaCenters il deruleaza in Romania.

"Achizitie terenului din Miercurea Ciuc plaseaza compania intr-o pozitie favorabilapepiatade retail din Romania si ne permite sa profitam de oportunitatile locale din acest sectorul al pietei", a declarat directorul general al Plaza, Ran Shtarkman.

Grupul Plaza Centers a anuntat, la inceputul lunii iunie, un nou proiect pe piata din Romania. Plaza si-a prous o investitie de circa 100 de milioane de euro intr-un proiect care va cuprinde realizarea unui centrucomercialmodern, cladiri de birouri si constructia a 600 de apartamente in centrulTimisoarei. Proiectul Plaza Centers NV din Timisoara administrat printr-o sucursala locala va include pe un teren de 90.000 metrii patrati un centru comercial, un loc pentru divertisment, cu apartamente rezidentiale si birouri.

Lucrarile de dezvoltare ale proiectului din Piata General Virgil Economu, zona Dorobantilor, sunt programate sa inceapa la sfarsitul anului 2007, iar inaugurarea centrului comercial este asteptata sa aiba loc la mijlocul anului 2009. Viitorul centru comercial din Timisoara se va intinde pe o suprafata de 46.000 metrii patrati. Plaza Centers va include un hypermarket, 12 sali de cinema, fast food-uri si restaurante cu specific italian, romanesc, precum si magazine de incaltaminte, imbracaminte, bijuterii, cosmetice, articole sportive, etc.

In paralel, Plaza Centers intentioneaza sa investeasca si in dezvoltarea a peste600de apartamente cu pana la patru camere, dar si in cladiri de birouri organizat intr-un centru de afaceri care va oferi facilitati de cinci stele investitorilor existenti sau noi.

Plaza Centers NV este cotata la Bursa de Valori Londra. Compania este membra a grupului ElbitMedicalImagingLtd, cunoscut in domeniu ca unul din cei mai experimentati constructori ai stilului de shopping vestic si al centrelor de divertisment. Grupul Plaza Centers isi desfasora activitatea in special in zona Europei Centrale si de Est. Grupul a dezvoltat, inchiriat si vandut nenumarate centre comerciale si de divertisment cu diferite specifice si de marimi variate in sapte tari din Europa.

Plaza Centers a fost primul care a inaugurat un centru commercial dupa modelul vestic in zona centrala a Europei. Duna Plaza a fost construita in 1996 la Budapesta, iar in urmatorii 10 ani, s-a continuat cu peste 20 de centre comerciale fondate in Ungaria, Polonia, Republica Ceha, Letonia, Grecia si acum Romania. "Casa Radio" este una din achizitiile recente ale grupului in Romania, un proces finalizat la sfarsitul anului 2006.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1141 ori