Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata serviciilor medicale private ar putea depasi 400 milioane euro, in 2009

Piata serviciilor medicale private ar putea depasi 400 milioane euro, in 2009

Piata serviciilor medicale private se va apropia de valoarea de 400 milioane euro sau chiar va depasi aceasta valoare, continuand sa inregistreze o crestere de doua cifre anul acesta, de 15-20%, insa usor mai temperata fata de 2008, au anuntat, astazi, reprezentantii Centrului Medical Unirea.

Potrivit acestora, la ora actuala, piata serviciilor medicale private este evaluata la aproximativ 350 milioane euro ceea ce inseamna doar 5% din totalul pietei medicale din Romania, acest fapt aratand potentialul foarte mare de crestere pe termen mediu.

De asemenea acestia au subliniat ca momentan serviciile medicale private sunt concentrate in Bucuresti in proportie de aproximativ 80%, prin intermediul clinicilor si spitalelor dedicate, tendinta generala fiind una de extindere a acestora la nivel local.

In prima parte a anului 2009, Centrul Medical Unirea (CMU) a raportat o crestere de 85% a incasarilor pe segmentul individual, fata de aceeasi perioada a anului 2008 si de 31% fata de trimestrul patru al anului trecut.

"Pe de o parte dorim sa ne consolidam pozitia de lider pe segmentul corporate (...) pe de alta parte, dorim sa ne consolidam pozitia si pe segmentul de retail, unde am inregistrat o crestere acccelerata a incasarilor pe segmentul individual. (...) Suntem increzatori ca aceste doua directii ne vor ajuta sa atingem tinta de business vizata pentru anul acesta, de 16,5 milioane euro", a declarat director executiv CMU, Sergiu Negut.

Conform oficialilor companiei, anul trecut CMU a inregistrat in total un numar de 72.000 de arondati, in crestere cu 50% fata de numarul de arondati inregistrati in 2007.

CMU a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul anului 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie. CMU isi desfasoara activitatea in 9 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1757 ori