Metro vrea sa vanda magazinele Real din Europa de Est

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 09:01
3939 citiri
Metro vrea sa vanda magazinele Real din Europa de Est

Grupul german Metro AG negociaza vanzarea operatiunile din Europa de Est ale lantului de magazine Real, principalul retailer interesat fiind rivalul Auchan, au declarat surse anonime pentru Reuters.

Analistii estimeaza ca un pret de achizitie a operatiunilor Real din Europa de Est de aproximativ 900 milioane de euro (1,2 miliarde de dolari) ar fi realist, din care 200-300 milioane de euro ar reprezenta valoarea proprietatilor imobiliare, iar 500-600 milioane de euro activitatile operationale.

Un purtator de cuvant al Auchan a refuzat sa comenteze informatia.

Luna trecuta, Metro a anuntat ca isi evalueaza optiunile privind operatiunile din Europa de Est ale lantului de magazine Real si este increzator ca-si va reduce datoria neta sub 4 miliarde de euro anul acesta.

Vanzarea operatiunilor Real ar urma deciziei similare a grupului francez rival Carrefour, care a iesit de pe pietele din Grecia, Singapore si Columbia si vrea sa-si vanda diviziile din Polonia si Turcia, ca parte a programului de restructurare masiva.

In 9 octombrie, agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service a coborat cu o treapta ratingul atribuit Metro, la "Baa3" de la "Baa2", in timp ce perspectiva a fost modificata la stabila de la negativa.

Perspectiva stabila reflecta punctul de vedere al Moody's ca profitul Metro se va stabiliza anul viitor, in conditiile in care exista posibilitatea ca zona euro sa inregistreze o crestere economica mai solida in 2013 decat in 2012.

METRO Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 25 de centre de distributie amplasate in Bucuresti, in Brasov, Constanta, Timisoara, Cluj, Bacau, Iasi, Craiova, Baia Mare, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Suceava, Pitesti, Tg. Mures, Arad si Deva.

Real Hypermarket Romania s-a lansat, oficial, in martie 2006 si opereaza 25 de magazine pe piata locala in 18 orase din tara, dintre care patru in Bucuresti, trei in Timisoara, cate doua in Oradea si Constanta, si cate unul in Arad, Baia Mare, Satu Mare, Cluj-Napoca, Deva, Sibiu, Targu Mures, Brasov, Suceava, Bacau, Galati, Ploiesti, Pitesti si Craiova.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#vanzare magazine Metro, #vanzare magazine Real, #vanzare magazine Auchan, #lant magazine Real , #Retail