Marks&Spencer se scufunda. Profit in scadere cu 10%

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 15:38
1718 citiri
Marks&Spencer se scufunda. Profit in scadere cu 10%

Cel mai mare retailer britanic, Marks&Spencer, a anuntat, pentru al doilea an consecutiv, profit in scadere cu 9,7% in primele noua luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2011. Scaderea este pusa pe seama rezultatelor slabe raportate de divizia de haine.

Marks&Spencer, prezent pe piata de mai bine de 128 de ani, a anuntat un profit, inainte de plata taxelor, de 474,4 milioane de dolari pana la finalul lunii septembrie 2012, potrivit BBC.

Vanzarile la nivelul intregului grup au inregistrat o crestere cu 0,9%, avans generat, in cea mai mare parte, de divizia de alimente. In acest sector, M&S a inregistrat un avans de 3,4%, pus pe seama impactului pe care l-au avut magazinele deschise in acest an.

Pe de alta parte, divizia de haine si produse pentru locuinta a raportat, in primele noua luni ale anului, o scadere de 4,3 procente.

Reprezentantii companiei sustin ca rezultatele slabe sunt puse pe seama conditiilor meteo nefavorabile si a crizei financiare. In plus, evenimentele organizate in Marea Britanie cum ar fi Jubileul Reginei sau Jocurile Olimpice nu au avut efect asupra vanzarilor companiei.

Compania a intrat si pe piata din Romania in urma unui parteneriat cu grupul elen Marinopoulos. La inceputul acestui an, reprezentantii companiei isi anuntau intentia de a majora capitalul social cu 47,3 milioane lei, la 48,03 milioane lei, prin emiterea unui numar de 2,58 milioane actiuni noi de catre actionarul majoritar.

Grupul Marinopoulos detine, pe langa Marks&Spencer, brandurile GAP, Starbucks si Sephora.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Marks and Spencer profit, #cifra afaceri Marks and Spencer, #rezultate financiare Marks and Spencer, #vanzari Marks and Spencer , #Retail