Marile marci de lux parasesc Argentina din cauza barierelor comerciale

Marti, 21 August 2012, ora 09:55
1634 citiri
Marile marci de lux parasesc Argentina din cauza barierelor comerciale

Mai multe firme de lux, precum Ralph Lauren, au anuntat inchiderea magazinelor din Argentina din cauza barierelor comerciale puse importurilor in aceasta tara. Decizia va afecta afacerile de pe Avenida Alvear, artera simbol a luxului din Buenos Aires.

Plecarea Ralph Lauren nu este prima retragere de pe piata argentiniana, Armani, Escada si Yves Saint Laurent parasind tara in ultimii ani. Bijutierul francez de lux Cartier intentioneaza sa plece, de asemenea, din Argentina, relateaza marti AFP, citati de Agerpres.

In Argentina, aceste marci se afla intr-o situatie dificila din cauza controlului schimburilor comerciale "si a obligatiei de a exporta pentru o suma echivalenta cu cea a bunurilor pe care le importa", a explicat Diego Schvartzman, analist la MDL Luxury Consulting Group, precizand ca "aceste afaceri sunt tot mai putin rentabile".

Presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a decis sa intareasca in mod radical controlul schimburilor comerciale pentru a combate fuga capitalurilor si barierele comerciale pentru a mentine excedentul comercial.

Comunicatul emis de Ralph Lauren precizeaza ca firma "nu paraseste tara", dar ca, in urma unei analize a situatiei actuale, a decis sa inchida temporar cele trei magazine din Argentina.

Brandurile de lux lasa orgoliul deoparte si se orienteaza catre comertul online

"Toate vor sa plece pentru ca nu isi mai pot transfera profiturile in strainatate", crede o locuitoare din Buenos Aires, citand anuntul pus in vitrina magazinului.

In schimb, marca italiana Ermenegildo Zegna, prezenta in Argentina din 1999, dupa ce a inchis timp de doua luni magazinul de pe Avenida Alvear, a gasit solutia pentru a face fata barierelor comerciale.

"Din luna mai, compania exporta lana in Europa prin intermediul unui producator din Patagonia", a explicat o sursa din cadrul companiei.

La randul sau, analistul Diego Schvartzman considera ca dificultatile pe care le intampina aceste mari marci sunt cu atat mai absurde cu cat "Argentina este probabil piata care le este cea mai apropiata, din punct de vedere cultural, din America Latina". "In plus, piata luxului este singura care nu cunoaste criza mondiala si care continua sa inregistreze o crestere de peste 10%", mai spune consultantul, precizand ca aceasta piata "este in plina expansiune in America Latina, mai ales in Brazilia si Mexic, dar si in Peru, Columbia si Chile".

Cele mai scumpe hoteluri de lux din Moscova

Brandurile de lux anunta cresterea preturilor in Europa

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#producatori lux Argentina, #retrageri producatori lux Argentina , #Retail