Liberty Center are datorii de 21 milioane de euro catre Bank of Cyprus

Vineri, 17 August 2012, ora 17:27
1172 citiri
Liberty Center are datorii de 21 milioane de euro catre Bank of Cyprus

Bank of Cyprus are de recuperat aproximativ 21 milioane de euro de la centrul comercial Liberty Center, executat silit saptamana trecuta prin licitatie publica.

Banca a dezmintit informatiile aparute in presa potrivit carora ar fi cumparat centrul comercial pentru suma de 60 de milioane de euro.

"Banca este actionar la o companie care a participat la procesul de licitatie organizat pentru recuperarea sumelor datorate de debitori, in cadrul activitatilor uzuale ale bancilor. Procesul nu s-a incheiat inca. Suma relevanta pentru Bank of Cyprus se ridica la aproximativ 21 milioane de euro", se arata intr-un anunt facut de banca cipriota pe site-ul bursei din Atena.

Liberty Center, din cartierul bucurestean Rahova, a fost vandut la prima licitatie publica, mall-ul fiind adjudecat la pretul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de catre firma Rosequeens Properties, detinuta de Rosequeens Properties Limited, inregistrata in Cipru. Administratorul firmei este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului.

Centrul Comercial Liberty Center a fost vandut cu 60 de milioane de euro

Mall-ul, detinut de compania nord-irlandeza Mivan si familia Awdi, a fost scos la vanzare pentru datorii neachitate catre trei banci.

Centrul comercial a fost executat pentru acoperirea unei creante de 61 milioane euro (debit principal, dobanzi si penalitati), iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank si Bank of Cyprus.

Centrul are o suprafata utila totala de 70.592 metri patrati si este amplasat pe un teren de 20.255 de metri patrati. In cladire exista spatii operate, pe baza unor contracte de inchiriere, de 101 firme.

Liberty Center a fost inaugurat in noiembrie 2008, printr-o investitie de 70 milioane euro si avand un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriasi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Liberty Center datorie, #Liberty Center vanzare, #Bank Cyprus Liberty Center , #Retail