Iulian Stanciu a devenit actionar unic al Flanco si NOD

Luni, 20 August 2012, ora 14:40
3602 citiri
Iulian Stanciu a devenit actionar unic al Flanco si NOD

Iulian Stanciu a preluat participatiile detinute de Sebastian Ghita in cadrul Flanco Retail si Network One Distribution (NOD), devenind actionar unic al celor doua companii.

Flanco Retail si Network One Distribution (NOD) sunt specializate in retailul si distributia de produse electro-IT.

"Continuare a tranzactiei dintre eMAG si Naspers, am urmarit simplificarea structurii actionariatului companiilor din grupul pe care il conduc - grup format din eMAG, Flanco si NOD. Am incredere ca alaturi de eMAG, Flanco si NOD vor avea in continuare o evolutie ascendenta, pentru ca sunt stabile financiar si au strategia de piata potrivita segmentului in care activeaza", a declarat Iulian Stanciu, intr-un comunicat.

Tranzactia va deveni efectiva dupa primirea acordului de la Consiliul Concurentei.

Ghita controla anterior 50% din actiunile celor doua companii. Partile nu au comunicat valoarea tranzactiei.

Flanco a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 110 milioane de euro, in crestere cu 37,5% fata de 2010. Cota de piata medie a retailerului Flanco in 2011 a fost de 11%, iar profitul operational a fost de 3,5 milioane euro.

Network One Distribution (cunoscuta anterior sub numele de Asesoft Distribution),companie care activeaza in domeniul distributiei IT&C in Romania, a inregistrat anul trecut afaceri de 200 de milioane de euro, in crestere cu 38% fata de anul precedent. Compania distribuie in Romania 60 de branduri si aproximativ 80 de categorii de produse.

Grupul sud-african Naspers a preluat in iulie 70% din actiunile eMAG.

Naspers preia 70% din eMAG.ro. Afacerea (surse): 100 milioane de euro

Iulian Stanciu a intrat in afaceri in momentul in care a infiintat compania Asesoft, pe cand era student in anul IV, la Facultatea de Cibernetica, din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Primul milion (de euro) l-a facut la varsta de 30 de ani. Stanciu are in prezent o avere de peste 40 de milioane de euro, potrivit topului Forbes Romania.

In 2008, a preluat 50% din actiunile distribuitorului de accesorii Combox Delivery, iar in 2009 partea de distributie a grupului Flamingo, pe care a integrat-o in Assesoft. Din aprilie 2009, a preluat 51% din actiunile eMAG. In 2010, Stanciu a achizitionat si Flanco, companie intrata in insolventa la sfarsitul lui 2009.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Iulian Stanciu actionar Flanco, #Iulian Stanciu actionar unic, #Iulian Stanciu actionar NOD, #Flanco Retail actionar unic, #NOD actionar unic , #Retail