Investitie de 150 milioane de euro pentru un mall in Brasov

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 08:32
2909 citiri
Investitie de 150 milioane de euro pentru un mall in Brasov

Compania imobiliara poloneza Echo Investment sustine ca va incepe in curand lucrarile de constructie a mall-ului Korona din Brasov, pentru care a mai achizitionat recent inca doua terenuri de 9.000 metri patrati, finalizarea fiind stabilita pentru ultima parte din 2014.

Proiectul a fost anuntat in 2008, cand investitorul spunea ca vrea sa aloce 150 milioane de euro, constructia fiind insa amanata din cauza lipsei surselor de finantare.

"Achizitia terenului pentru centrul comercial Korona a fost finalizata. Echo Investment a mai achizitionat o suprafata de 9.000 de metri patrati de teren. Achizitia completeaza terenul deja achizitionat si marcheaza inceperea fazei de pregatire a implementarii primului nostru proiect in strainatate", se arata intr-un comunicat al dezvoltatorului polonez.

Reprezentantii Echo Investment spun ca aceasta a achizitie constituie un pas important pentru dezvoltarea Korona Mall din Brasov. Compania mai detine in Brasov un teren de 4,5 hectare, cumpaarat in 2007.

"Terenul achizitionat va face posibila cresterea suprafetei inchiriabile, ceea ce va contribui la cresterea gradului de atractivitate a centrului comercial. Datorita acestei achizitii, Korona va fi cel mai mare si primul centru comercial si de divertisment din Brasov. Noile terenuri sunt, de asemenea, foarte importante pentru ca ofera posibilitatea cresterii suprafetei inchiriabile la 45.000 metri patrati", a delarat Marcin Materny, directorul de departament Echo Investment.

Korona va avea in prima faza 35.000 de metri patrati, iar in a doua etapa urmeaza sa fie construiti inca 10.000 de metri patrati spatii comerciale. De asemenea, complexul va avea 1.400 de locuri de parcare.

Prima faza a complexului va fi finalizata anul viitor, urmand ca la finele anului 2014 centrul comercial sa fie complet functional.

Echo Investment este o companie controlata in proportie de 40% de omul de afaceri polonez Michal Solowow, care detine in Romania si compania Diana Forest, prin intermediul Barlinek.

In Brasov au fost anuntate mai multe proiecte de centre comerciale, inca de dinaintea crizei financiare, dintre care Corall (Cora), Riofisa Center (47.000 mp, Riofisa & Þiriac Holding), IUS (41.000 mp, Immoeast), Roua Retail Park (Immoeast), extindere a galeriei Carrefour de catre NEPI (livrare 2014).

De asemenea, pentru anul viitor este programata livrarea Coresi Shopping Center, dezvoltat de Immochan pe terenul fostei platforme Tractorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#constructie mall Korona Brasov, #Echo Investment mall Brasov, #investitii straine romania 2012 , #Retail