Incep lucrarile la Mega Mall. Cand va fi gata centrul comercial din Pantelimon?

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 14:00
8963 citiri
Incep lucrarile la Mega Mall. Cand va fi gata centrul comercial din Pantelimon?

Mega Mall Romania a primit abia in luna decembrie unda verde de la autoritati pentru inceperea lucrarilor, desi consructia ar fi trebuit sa inceapa inca din vara anului trecut.

Mega Mall Romania va fi construit pe terenul fostelor cladiri Electroaparataj si are deja contracte de inchiriere pentru 35% din suprafata comerciala a proiectului.

"Data de deschidere este estimata pentru al 4-lea trimestru din 2014", a declarat pentru Business24 Bogdan Marcu, senior consultant in cadrul departamentului de Retail al DTZ Echinox, fara sa dezvaluie insa si valoarea investitiei.

Insa un mall similar din punct de vedere al suprafetei comerciale, AFI Cotroceni Palace, a avut nevoie de investitii de 300 de milioane de euro. In 2009, Reuven Havar, directorul pe Romania al Africa Israel Investments Europe (AFI), descria acest mall ca fiind "cel mai mare, cel mai frumos si cel mai scump mall".

Companiile de consultanta Colliers International si DTZ Echinox sunt agentii co-exclusivi ai proiectului.

"Aria de cuprindere primara a proiectului il constituie sectorul 2 care acopera zonele Pantelimon, Iancului, Colentina, Muncii, Tei si Mihai Bravu. Sunt aproximativ 200.000 de locuitori care pot ajunge in mai putin de 10 minute de mers pe jos si peste 420.000 de locuitori care pot ajunge in mai putin de 10 minute de mers cu masina sau cu un mijloc de transport in comun", afirma Bogdan Marcu.

Mega Mall Romania va gazdui 250 de magazine. "Avem contracte semnate cu hypermarket-ul Carrefour, cu magazinele de electronice Flanco si Altex, magazinele H&M, C&A, Kenvelo, Lee Cooper, Tom Tailor, Benvenuti, Yves Rocher, Kitchen Shop, Office Shoes, Lashez", a declarat reprezentantul DTZ Echinox.

Pe langa aceste magazine, Mega Mall Romania va avea si o zona de entertainment, care va cuprinde un cinematograf cu 12 sali, un casino si un loc de joaca pentru copii.

Mega Mall Romania va avea si o zona de restaurante, unde vor fi peste 20 de unitati, care vor avea acces si la o terasa exterioara.

Mall-ul va avea patru niveluri si se va desfasura pe o suprafata de aproximativ 70.000 de metri patrati, iar vizitatorii vor avea acces la o parcare subterana de 3.000 de locuri.

Real 4 You este o companie cu investitii pe pietele imobiliare din Austria, Romania, Ungaria, Slovacia, Bulgaria si Cehia.

Real4You Group va mai dezvolta inca trei centre de shopping branduite cu Mega Mall Romania, in Satu Mare, Focsani si Targu Mures, care vor avea suprafete intre 18.000 de metri patrati si 22.000 de metri patrati.

In Romania, Real4You Group a mai construit 21 de magazine MiniMax si trei parcuri de retail.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Mega Mall Romania, #Mega Mall Pantelimon, #constructie Mega Mall, #Mega Mall Electroaparataj, #Mega Mall stadionul national , #Retail