HP revolutioneaza tiparirea fotografiilor pe piata de retail

Joi, 02 Martie 2006, ora 17:36
1227 citiri

Chioscuri foto ultra-moderne si studiouri specializate au fost instalate in marile lanturi de magazine din Statele Unite. HP si-a facut intrarea pe piata solutiilor de tiparire a fotografiilor pentru segmentul de retail, prin introducerea unui chiosc foto cu autoservire si a unui studio fotografic pentru magazine, care vor fi instalate in principalele lanturi de retail din Statele Unite.Albertsons, magazinele Longs Drugs si supermarketurile Bashas, precum si magazinele foto specializate DanA's Camera City din Allentown, Pa. si Rush Hour Photo si Wireless din Corvallis, Ore., vor fi printre primele care vor oferi solutii de tiparire foto in anumite magazine din retelele proprii.

Statia HP Photosmart Express este cel mai modern chiosc autonom de tiparire a fotografiilor, functioneaza in regim de autoservire si este dedicat producerii rapide a unor fotografii cu dimensiuni de 4x6 inci in numai cinci secunde. HP Photosmart Studio este prima si singura solutie destinata magazinelor, unde consumatorii pot sa-si realizeze proiecte inovative in aproximativ cinci minute, fara sa fie necesar sa decupeze sau sa plaseze fotografiile in sabloane individuale, urmand apoi sa le ridice intr-o ora sau chiar mai putin.

Ambele produse, anuntate in avanpremiera expozitiei Photo Marketing Association (PMA), desfasurata in Orlando, Fla. in perioada 26-29 februarie, deschid drumul unor afaceri de tiparire a fotografiilor din ce in ce mai profitabile pentru retailer-i (1) ,oferindu-le in acelasi timp clientilor acestora flexibilitate si viteza imbunatatita in tiparea fotografiilor.

A"Ne valorificam suprematia pe piata tiparirii la calitate fotografica acasa, pentru a reduce costurile pentru clientii din sectorul de retail si pentru a le oferi consumatorilor mult mai multe optiuni decat au existat vreodata in magazineA", spune Vyomesh Joshi, vicepresedinte executiv al grupului Imaging and Printing din cadrul HP. A"Volumul si inovatia necesare aici, reprezinta punctul forte al HPA".

Vizand piata de peste 35 de miliarde de dolari a tipariririi fotografiilor in sectorul de retail, HP va lucra cu parteneri din acest segement de piata pentru a lansa mii de solutii foto in diverse locatii, cum ar fi marile magazine, supermarket-uri, farmacii, magazine foto dedicate, magazine de birotica si locatii de servicii foto mai putin traditionale.

O experienta de tiparire unica pentru segmentul de retail

Solutiile HP foto pentru segmentul de retail le ofera clientilor cel mai bun mod de a realiza fotografii de inalta calitate si proiecte inovatoare direct din camerele digitale, chiar in magazinele in care isi fac in mod obisnuit cumparaturile.

Marcand o noua piatra de hotar in investitia de 1,4 miliarde de dolari pe care HP a facut-o in A"tehnologia sa de tiparire scalabilaA", statia HP Photosmart Express ofera primul sistem de tiparire foto color cu cerneala din industrie, realizand fotografii de 4x6 inci in numai cinci secunde. Consumatorii nu trebuie decat sa selecteze, sa tipareasca si sa plateasca, totul in doar cativa pasi. Iar potrivit testelor de rezistenta, aceste fotografii vor rezista la decolorare peste 50 de ani - de doua pana la zece ori mai mult decat cele realizate cu sisteme tipice bazate pe sublimarea culorilor, disponibile in mod normal in sectorul de retail.

Statia HP Photosmart Express este perfect compatibila cu serviciul Snapfish al HP, astfel incat consumatorii pot sa-si incarce fotografiile acasa, sa faca o comanda online, si, daca doresc, sa folosesca solutia foto realizata de HP special pentru sectorul de retail, pentru o procesare rapida si simpla a acestora.

HP Photosmart Studio este prima solutie dedicata magazinelor, creata pentru a ajuta consumatorii sa-si transforme oriunde, de la una pana la 200 de imagini, in albume, calendare, CD-uri, felicitari si afise, in mai putin de o ora. Rapid si simplu de folosit, procesul nu necesita interventie umana pentru a selecta, decupa si plasa fotografiile in fiecare pagina individuala. In schimb, sute de fotografii sunt asazate automat in pagina, in doar cateva minute, folosind algoritmi proprietari de gestiune a imaginilor, realizati de HP Labs.

Eficienta imbunatatita si o profitabilitate mai mare pentru retailer-i

Comparativ cu sistemele foto competitive existente la ora actuala pe piata, HP estimeaza ca statia HP Photosmart Express are o capacitate a consumabilelor de 10 ori mai mare si este de sase ori mai eficienta din punct de vedere al spatiului.

In plus, statia HP Photosmart Express este conectata integral, oferind monitorizare si depanare 24x7, pentru a asigura un timp ridicat de functionare neintrerupta. Clientii din sectorul de retail pot sa gestioneze simplu upgrade-urile software, sa mentina operabilitatea chioscului, sa accese rapoarte privind performanta acestuia si sa conceapa promotii pentru magazine, totul dintr-o locatie aflata la distanta.

HP Photosmart Studio le ofera retailer-ilor o modalitate eficienta de a genera cresterea vanzarilor si a coeficientilor de siguranta in cadrul departamentelor foto existente, delectand in acelasi timp clientii cu noi experiente foto digitale. HP estimeaza ca un centru foto tipic poate creste veniturile pe care magazinele le obtin din tiparirea fotografiilor cu pana la 50 de procente, intr-un ritm de productie sustinut.(1) Spre deosebire de multe laboratoare foto universale, HP Photosmart Studio este complet personalizabil si scalabil, astfel incat sa poata raspunde cerintelor unice ale mediului de retail.

Pe langa furnizarea unei solutii personalizabile pentru magazine, HP le ofera clientilor din sectorul de retail si o gama vasta de servicii foto online, prin infrastructura Snapfish.

Mai multe optiuni pentru fotografii profesionisti

HP si-a extins de asemenea si portofoliul de produse pentru fotografii profesionisti si amatori avansati, printr-o noua imprimanta foto profesionala si o gama de cerneluri HP Vivera pe baza de pigmenti, creata exclusiv pentru acest segment.

Imprimanta foto profesionala HP Photosmart Pro B9180 ofera flexibilitate si o calitate superioara a imaginii pentru piata fotografiei profesionale. Bazata pe tehnologia HP de tiparire scalabila, imprimanta ofera viteze ridicate de tiparire, producand tiparituri de 4x6 inci in numai 10 secunde si o fotografie de 13x19 inci in doar 1,5 minute, asigurand in acelasi timp o rezistenta la decolorare a fotografiilor de peste 200 de ani.(3)

Cernelurile HP Vivera care folosesc pigmenti le ofera mai multe optiuni fotografilor profesionisti atunci cand utilizeaza o gama variata de suporturi de tiparire in afara de hartia traditionala.

HP a introdus de asemenea o varietate de noi suporturi de tiparire: patru tipuri de hartie pentru proiecte artistice digitale, ideale pentru reproduceri si fotografii; hartia HP Advanced Photo, care este mai subtire, se usuca instantaneu si prezinta o excelenta rezistenta la apa; cele mai lucioase etichete pentru CD/DVD din lume; precum si o hartie foto auto-adeziva, care ii ajuta pe clienti sa aseze cu mai multa usurinta fotografiile in albume sau in alte proiecte creative.

AMOS News - Agentie independenta de presa

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...