Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Hipermarketurile sufoca cu taxe de pana 50% din pret producatorii de conserve

Hipermarketurile sufoca cu taxe de pana 50% din pret producatorii de conserve
Lanturile de hipermarketuri impun taxe foarte mari pentru produsele romanesti pe rafturi, care ajung la peste 50% din pret, le pozitioneaza pe rafturi in zone fara vizibilitate si la platesc de multe ori sub costul de productiei, potrivit patronatului din industria conservelor Romconserv.

"Pentru produsele romanesti se platesc in lanturile de retail taxe foarte mari, impuse pentru listare, deschidere de magazine noi, servicii marketing si promovare, care nu au justificare. Se impune contract si plata lunara de servicii de mercantizare, care nu sunt eficiente", a declarat miercuri intr-o conferinta Aurel Tanase, presedintele Romconserv.

El a adaugat ca produselor romanesti nu li se acorda atentie in magazine, iar cele de import sunt pozitionate mult mai favorabil.

Potrivit Romconserv, marile lanturi de retail prefera produse din import, chiar daca se apropie termenul de expirare, daca pretul acestora este mai mic decat al producatorilor romani.

"Producatorii straini au intaietate si intotdeauna, la negocierile cu marile lanturi, acestea ne prezinta preturi de import, la care noi trebuie sa ne raportam si sa le acceptam, daca dorim sa colaboram cu aceste hipermarketuri. Acestea solicita discount promotional foarte mare, iar volumele din vanzari sunt foarte mici", a afirmat Tanase.

Acesta a adaugat ca pretentiile lanturilor internationale cresc an de an, iar costul de marketing pe care trebuie sa-l suporte producatorul ajunge la 35-50% din valoarea produsului.

"Din 1.000 de lei primesti inapoi 600 de lei. In plus, in ultima vreme apar tot felul de promotii, care reduc veniturile producatorilor cu 20% la nivelul unui an", a mai spus Tanase.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1447 ori