Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grupul K Tech - Ultra PRO estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, in 2007

Grupul K Tech - Ultra PRO estimeaza o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20%, in 2007

Grupul K Tech - Ultra PRO estimeaza pentru 2007 o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 20 la suta fata de anul precedent, in conditiile in care cresterea pietei

Aceasta evolutie va fi influentata puternic si de recenta lansare a sistemului de operare
Microsoft Windows Vista. In 2006, K Tech - Ultra PRO a realizat o cifra de afaceri de 84,2 milioane dolari si un profit de aproximativ 1,5 milioane dolari dolari.

"Pe o piata unde se remarca o crestere continua a concurentei si in conditiile in care procentul de crestere a pietei IT are o valoare mult mai mica comparativ cu anii anteriori, suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute. Si afirm acest lucru in conditiile in care am reusit sa mentinem ritmul de crestere si, in acelasi timp, un echilibru financiar solid', a declarat Catalin Butolo, director de marketing al grupului K Tech - Ultra PRO.
Din punct de vedere procentual, cifra de afaceri a grupului K Tech - Ultra PRO se imparte in 50 la suta distributie si 50 la suta retail.

In 2006, grupul K Tech - Ultra PRO s-a mentinut pe un trend ascendent al cotei de piata, din punct de vedere al numarului total de unitati vandute pe fiecare trimestru. Astfel, in trimestrul patru al anului 2006, grupul K Tech - Ultra PRO ocupa primul loc pe piata IT, cu o cota de piata de 10,7 la suta, conform ultimelor date IDC.

'Statutul de lider pe piata IT al grupului K Tech - Ultra PRO este recunoscut si prin obtinerea distinctiei Microsoft Gold Certified Partner OEM Hardware Solutions, la inceputul anului 2006. De asemenea, pentru al treilea an consecutiv, am primit premiul pentru 'Cel mai bun partener Microsoft pentru vanzari de produse OEM in Romania', a mai spus Catalin Butolo, director de marketing al grupului K Tech - Ultra PRO.

Potrivit K Tech - Ultra PRO, obiectivele prioritare pentru 2007 sunt consolidarea retelei de retail si cresterea vanzarilor. De asemenea, dezvoltarea componentei de vanzari online reprezinta un alt punct important al strategiei grupului, pentru 2007 estimarile grupului fiind atingerea unui procent de peste 5 la suta din cifra de afaceri a grupului.

'In contextul aderarii la Uniunea Europeana ne asteptam, si pe piata IT din Romania, la
modificari ale preferintelor consumatorilor. Prin prisma acestei tendinte ne propunem pentru perioada urmatoare introducerea pe piata a unor noi branduri si implementarea unui sistem de fidelizare a clientilor', a adaugat Catalin Butolo, director de marketing al grupului K Tech - Ultra PRO.

Conform ultimelor date furnizate de IDC EMEA PC Tracker, K Tech - Ultra PRO este lider pe
piata PC-urilor din Romania in trimestrul patru al anului 2006, cu o cota de piata de 10,7 la suta. Grupul esste una dintre cele mai importante prezente de pe piata romaneasca de IT, desfasurand activitati atat in segmentul de retail cat si in cel de distributie.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1042 ori