Grupul german Aldi, new-entry pe piata romaneasca

Joi, 09 August 2007, ora 10:49
2585 citiri

Grupul Aldi, care este al zecelea operator de retail din lume, cu o cifra de afaceri de peste 39 miliarde euro pe plan global, a intrat pe piata din Romania prin crearea unei firme care este controlata in totalitate de subsidiara austriaca a grupului, Hofer, relateaza Budapest Businees Journal.

Sursele de pe piata sustin ca grupul german analizeaza posibilitatea extinderii pe piata romaneasca, insa intreg proiectul se afla in primele stadii ale dezvoltarii.

Noul sediu din Bucuresti al Aldi Stores, controlat in proportie de 100% de Hofer, a fost inregistrat in urma cu aproximativ o luna.

Ca rezultat al acestei decizii, compania Aldi urmeaza o cale asemanatoare cu cea a principalului rival de pe piata romaneasca, retailerul german Lidl, care intetioneaza sa faca investitii de aproximativ 150 milioane euro intr-o retea de peste 100 de magazine, pana in 2011, conform unor surse de piata, citate de BBJ.

Lidl ar putea deschide primul magazin in urmatorii doi ani, afirma BBJ.

Decizia grupului Aldi vine intr-o perioada caracterizata prin extinderea de activitate a tuturor marilor operatori de retail in ultimii doi ani.Practic, retelele de retail si-au dublat numarul de magazine in cursul anului trecut, pana la 112 la sfarsitul anului 2006.

Aproape toti marii actori de pe piata de retail, precum Tengelmann (Plus Discount), Lidl&Schwarz (Kaufland), Louis Delhaize (Profi) si Rewe (Penny Market) sunt prezenti pe piata magazinelor cu reduceri din Romania.

Primele grupuri care au intrat pe piata sunt Louis Delhaize si Rewe Group, in anul 2000, respectiv 2001.

Pe plan regional, Aldi si-a indreptat atentia si catre Ungaria, unde planuieste sa deschida primele magazine in cursul anului viitor, grupul german demarand deja contruirea unui centru logistic in apropiere de Budapesta, conform informatiilor publicate in presa ungara.

In 2007 grupul Aldi a intrat si pe piata poloneza, unde planuieste sa deschida 20-30 de magazine in prima faza a proiectului.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...