Centrul comercial AFI Cotroceni Park a primit o finantare in valoare de 234 milioane euro

Vineri, 15 Februarie 2008, ora 17:21
2101 citiri

Proiectul AFI Cotroceni Park a primit o finantare de la Hypo Real Estate Bank in valoare de 234 milioane euro, creditul fiind acordat pe o perioada de opt ani si reprezinta circa 80% din valoarea de investitie, estimata la 280-300 de milioane de euro, au declarat vineri reprezentantii companiei.

AFI Europe, divizie a grupului de investitii Africa-Israel, a semnat un acord cu Hypo Real Estate Bank pentru finantarea proiectului Cotroceni Park, a carui denumire a fost schimbata astfel in AFI Cotroceni Park. Proiectul, estimat la 280-300 de milioane de euro, a primit o finantare in valoare de 234 milioane euro, iar creditul este acordat pe o perioada de opt ani.

Complexul comercial AFI Cotroceni Park va fi construit la intersectia bulevardelor Timisoara si Vasile Milea din Bucuresti, pe locul fostei fabrici UMEB, si va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri, cu o suprafata totala construita de peste 200.000 de metri patrati si o parcare de 120.000 de metri patrati.

AFI Cotroceni Park va fi o constructie inovatoare in forma triunghiulara, cu trei artere majore unde se vor gasi prestigioase marci internationale. Locatia va cuprinde peste 250 de magazine, restaurante fast food, o sala de fitness, 20 de sali de cinema si o premiera pentru Romania - primul IMAX (cinematograf tridimensional).

Mall-ul va beneficia de 2.500 de locuri de parcare. Complexul pune la dispozitie spatii de inchiriat care sunt destinate unui mix al pietei de retail si include deja branduri premium internationale si locale.

Intre retelele de retail care vor ocupa spatii in centul comercial se numara Real Hipermarket, Cinema City, Domo, Intersport, Mark and Spencer, Holmes Place, Levis, Leonardo, Della Spora si lantul de moda israelian Fox-Weizel. Aproape 75% din suprafata mallului revine diviziei de fashion, iar 10% este destinata restaurantelor, fast foodurilor si spatiilor de relaxare (pationar, cinmea, locuri de joaca pentru copii).

De antrepriza proiectului se va ocupa compania Danya Cebus, subsidiara a Africa Israel Investments, contractul fiind semnat la 23 octombrie si ajungand la suma de 158 de milioane de euro.

Africa Israel Investments a investit in Romania, prin intermediul diviziei Afi Europe, circa 200 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Bucuresti, Arad si Ploiesti. Printre proiectele Afi Europe in Romania se numara AFI Cotroceni Park, AFI Palace Arad, AFI Palace Ploiesti, centre comerciale si cladiri de birouri, AFI Golden Palace, situat pe terenul fabricii Laromet, centru comercial, dar si ansamblurile rezidentiale AFI Golden City, situat pe terenul fabricii Laromet, AFI Gardens, situat in Pipera, AFI Towers, situat pe terenul fostei fabrici Inox, AFI Village, situat in Buftea, si AFI Green City, situat in Magurele.

AFI Europe detine proprietati rezidentiale, malluri si hoteluri atat in Romania, Cehia, Bulgaria si Serbia. Grupul israelian Africa Israel desfasoara operatiuni in domeniile imobiliar, infrastructura, energetic, hotelier si moda. Compania Africa Israel Investments functioneaza din 1934, fiind in prezent listata la bursa din Tel Aviv.

<a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...