Carrefour: Veniturile companiei dezamagesc analistii

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 12:58
1791 citiri
Carrefour: Veniturile companiei dezamagesc analistii
Carrefour, venituri in scadere

Cel mai mare retailer din Europa a inregistrat rezultate financiare in scadere in 2011. Vanzarile companiei au scazut chiar si in ultimul trimestru al anului, perioada in care, pana acum, cumparaturile explodau.

In ultimele trei luni ale anului, perioada in care sarbatorile de iarna ar fi trebuit sa creasca vanzarile, veniturile Carrefour, care opereaza 25 de hipermarketuri in Romania, au fost de 24,2 miliarde de euro, conform Bloomberg.com. In aceeasi perioada a anului 2010, suma a fost de 17,1 miliarde de euro.

Analistii se asteptau la o scadere, insa sperau ca retailerul va reusi sa realizeze vanzari de cel putin 24,4 miliarde de euro.

Scaderea economiei Europei "a avut un impact direct asupra cheltuielilor" din ultima parte a anului, dupa cum a declarat, astazi, presedintele si CEO al companiei, Lars Olofsson.

Criza datoriilor care a cuprins toata Europa a dus la scaderea dramatica a consumului. Vanzarile Careffour au scazut si in Asia, in ultima perioada a anului, America Latina fiind ultima pata de culoare de pe harta retailerului.

"Nu ne asteptam la imbunatatiri in urmatoarele luni", a declarant Arnaud Joly, analist la CA Cheuvreux. "Mai ales vanzarile de produse nealimentare vor ramane foarte joase in toata Europa".

La nivelul intregului ani, vanzarile realizate de retailerul francez au fost de circa 91,5 miliarde de euro, in scadere fata de cele 101 miliarde de euro obtinute in 2010.

In Romania ii merge bine

Vanzarile Carrefour in Romania au crescut cu 4,8%, pana la 1,184 miliarde de euro, anul trecut. Avansul se datoreaza si extinderii retelei de magazine, care a contribuit cu o crestere de 6,1% a afaceri. Daca retailerul ar fi ramas cu acelasi numar de unitati ca in 2010, ar fi inregistrat o scadere de 0,7% a veniturilor.

In trimestrul al patrulea, Carrefour Romania a inregistrat vanzari de 340 milioane euro, in urcare cu 5,1% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de asemenea datorita extinderii retelei de magazine. In conditii comparabile, vanzarile ar fi fost cu 2,5% mai mici.

Cel mai nou magazin anuntat de retailerul francez, un Carrefour Market, va fi inaugurat pe 27 ianuarie, la Iasi, in Iulius Mall, acesta fiind al 46-lea supermarket din Romania. Carrefour opereaza, in Romania, 46 de supermarketuri, cu acesta care se va deschide maine, 25 de hipermarketuri si trei magazine de proximitate.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#magazine carrefour, #carrefour rezultate financiare, #vanzari carrefour, #kipermarket supermarket, #criza financiara, #cumparaturi alimente, #criza datorii , #Retail