Carrefour nu reuseste sa gaseasca un director general, actiunile scad

Vineri, 25 Noiembrie 2011, ora 17:58
1431 citiri
Carrefour nu reuseste sa gaseasca un director general, actiunile scad

Carrefour este in cautarea unui nou director general, care sa il inlocuiasca pe Lars Olofsson. Numarul directorilor schimbati la Carrefour ar ajunge in acest an la 6, daca zvonurile privind plecarea lui Olofsson se vor confirma.

Potrivit publicatiei Le Figaro, care a difuzat prima aceasta informatie, unii dintre cei mai mari actionari ai Carrefour au decis sa il inlature din functie pe Olofsson.

Sursa a aratat ca postul a fost deja oferit directorului general al grupului de incaltaminte si imbracaminte Vivarte, Georges Plassat, la inceputul lunii noiembrie, care a refuzat insa propunerea.

Plassat este fost director al grupului francez Casino si a lucrat si la divizia spaniola a Carrefour.

"Georges Plassar a primit o oferta pe care a refuzat-o. S-a intamplat in noiembrie. In prezent nu exista un candidat pentru inlocuirea lui Olofsson", a spus sursa.

Presiunile asupra lui Olofsson au crescut dupa ce acesta a primit mai multe avertismente referitoare la profitabilitatea Carrefour, dar si in urma plecarilor unor directori si a schimbarilor radicale de strategie care au avut loc in decurs de un an.

Carrefour a dezmintit informatia din Le Figaro, iar Colony Capital, Groupe Arnault si Plassat au refuzat sa comenteze.

Plecarea lui Olofsson, care a preluat si postul de presedinte al Carrefour in iunie, ar creste numarul directorilor schimbati din functie in acest an la sase.

Actiunile Carrefour au scazut cu 32% in acest an.

Olofsson s-a alaturat Carrefour in 2009, iar in septembrie 2010 a introdus un plan de 1,5 miliarde de euro pentru remodelarea celor mai mari magazine ale grupului din Europa de Vest, mizand ca un nou format cu preturi mai mici si produse sub marca proprie va stimula vanzarile si profitul pana in 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Carrefour functie director, #director general Carrefour , #Retail