Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Una calda, una rece pentru marii retaileri in 2012

AFI Palace Cotroceni si-a majorat veniturile din chirii in 2012

AFI Palace Cotroceni si-a majorat veniturile din chirii in 2012


AFI Palace Cotroceni a inregistrat anul trecut venituri din chirii de aproape 27 milioane de euro, in crestere cu 9,4% fata de anul precedent, in timp ce Atrium European Real Estate a obtinut venituri nete de 6,4 milioane de euro din inchirierea parcului MIlitari Shopping Center, in scadere cu 2%.

AFI Europe, care detine active evaluate la 388 milioane de euro in Romania, a incasat anul trecut 26,9 milioane euro din inchirierea centrului comercial AFI Palace Cotroceni, in crestere cu 9,4% fata de nivelul raportat anul precendent.

AFI Palace Cotroceni a consemnat o crestere si a traficului, avand o medie zilnica de mai mult de 52.000 de vizitatori si un total de peste 19 milioane de vizitatori pentru anul 2012.

Suprafata totala inchiriabila a activelor AFI Properties, compania mama a AFI Europe, este 488.000 de metri patrati, cu o valoare de 1,5 miliarde de euro, in crestere cu 175 de milioane de euro fata de 2011.

Atrium European Real Estate a obtinut anul trecut venituri nete de 6,4 milioane euro din inchirierea parcului de retail Militari Shopping Centre din Bucuresti, in scadere cu 2% fata de nivelul din 2011, pe fondul unor costuri mai mari.

Romania este singura tara din Europa Centrala si de Sud-Est in care Atrium European Real Estate a raportat o scadere a veniturilor nete din chirii anul trecut. In celelalte tari, Atrium a inregistrat cresteri ale veniturilor din chirii de pana la 40,6%, pe fondul extinderii portofoliului.

Veniturile brute au crescut cu 3,7%, de la 7 milioane de euro la 7,2 milioane de euro, pe fondul indexarii chiriilor, potrivit raportului financiar al investitorului austriac. In termeni comparabili, veniturile nete s-au redus cu 3,8%.

Valoarea de piata a Militari Shopping Center s-a redus cu 1,06 milioane euro fata de sfarsitul anului 2011, la 70,7 milioane euro. Portofoliul din Romania reprezinta 3,2% din valoarea totala a proprietatilor detinute de Atrium in Europa, evaluat la 2,1 miliarde de euro. Atrium are in regiune 156 de proprietati.

Atrium detine in Romania si doua terenuri pentru parcuri de retail, in judetele Arad si Constanta, insa in raport niciunul dintre acestea nu apar ca proiecte in planificare, desi reprezentantii companiei vad piata romaneasca ca pe o locatie cu potential. Compania are in plan dezvoltarea a opt proiecte noi in perioada urmatoare, in Polonia si Rusia.

La nivel de grup, veniturile nete din chirii au crescut cu 17,1%, de la 154,9 milioane de euro la 181,3 milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2128 ori