AFI: doua proiecte de retail in Ploiesti si Bucurestii Noi, in 2011

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 09:18
3916 citiri
AFI: doua proiecte de retail in Ploiesti si Bucurestii Noi, in 2011

AFi Europe investeste 95 milioane de euro in constructia a doua proiecte retail in Ploiesti si Bucurestii Noi, in 2011 si va finaliza cladirea de birouri de langa AFI Palace Cotroceni pana la jumatatea anului 2012, potrivit Mediafax.

Ambele proiecte de retail din Bucurestii Noi si din Ploiesti au ca termen de finalizare sfarsitul anului 2012, iar cladirea de birouri jumatatea aceluiasi an.

"Vom veni si cu banii nostri, dar normal vom apela si la banci, pentru a dezvolta aceste proiecte.

Avem semnale pozitive in acest sens", a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, Israel Visel, managerul AFI Palace Cotroceni, primul proiect al dezvoltatorului finalizat in Romania.

Proiectul din Bucurestii Noi, construit pe terenul fostei fabrici Laromet, va avea o suprafata construita de 78.600 metri patrati si va cuprinde un centru comercial, spatii de tip boxes si un hipermarket.

"In Bucurestii Noi va fi o combinatie de mai multe tipuri de forme de retail, inclusiv un mall de o marire normala.

Suntem in proces de negociere cu hipermarketul. Finalizarea proiectului este prevazuta pentru sfarsitul anului 2012, dar parcul de retail (exclusiv mall-ul - n.r.) ar putea sa fie deschis mai devreme la sfarsitul acestui an sau inceputul lui 2012", a spus Visel.

Pe langa spatiile de retail, pe o parte din terenul de 156.000 metri patrati, detinut in Bucurestii Noi, este prevazuta si constructia a 1.780 de apartamente, dar si a unor spatii de birouri.

Pentru prima faza a acestui proiect, respectiv partea de retail, investitia se va ridica la 60 milioane de euro.

La Ploiesti, unde AFI detine patru hectare de teren, compania vrea sa dezvolte un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 29.000 metri patrati.

"Terenul este chiar in centrul orasului, ceea ce va garanta succesul proiectului.

Oamenii sunt reticenti sa mearga la cumparaturi in afara orasului si de aceea credem ca centrul ca este singurul loc unde poti sa ai succes cu un centru comercial.

La Ploiesti va fi un mall mic, ajustat la marirea orasului", a precizat Visel.

Pentru acest proiect, investitia se ridica la 35 milioane de euro.

AFI Europe mai detine un teren de trei hectare la Arad, pe care de asemenea intentiona sa dezvolte un centru comercial, dar apropierea de un alt proiect similar deschis anul trecut in oras, Atrium Center, a determinat dezvoltatorul sa regandeasca proiectul.

"Am decis impreuna cu Atrium ca, in loc sa ne concuram, mai bine ne completam. Astfel, vom face magazine stradale in loc de un centru, o unitate de bricolaj si mai multe magazine de tip boxes.

Vom incerca, de asemenea, sa legam cele doua proiecte printr-un pod, iar deciziile vor fi coordonate de ambele companii", a explicat Visel.

El a precizat ca, deocamdata, nu stie perioada de constructie a proiectului, mentionand ca fiind un proiect usor de construit ar putea fi finalizat inaintea celor din Ploiesti si Bucurestii Noi.

"Vom incepe toate proiectele, cand avem semnat contractul de inchiriere cu reteaua de hipermarketuri.

Avem cereri de la retaileri si sunt retaileri care vor sa vina cu noi si in celelalte proiecte", a adaugat reprezentantul AFI Europe.

Pentru proiectul din Arad, bugetul alocat este de 35 milioane euro. Anul trecut, dezvoltatorul a inceput constructia primei cladiri de birouri, din cele cinci care vor fi realizate langa centrul AFI Palace, pentru care va investi 25 milioane euro.

Chiria medie lunara va fi de 15 euro pe metru patrat. "Urmatoarele cladiri vor fi incepute in functie de cerere.

Vedem ca piata de birouri isi revine din criza, firmele inteleg ca au nevoie sa se mute intr-o cladire noua, la o chirie decenta.

Avem cereri de la firme mari, care vor sa-si consolideze operatiunile sau care vor sa-si upgradeze spatiile in care functioneaza", a declarat Tal Roma, director de expansiune in cadrul AFI Europe.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#afi palace cotroceni, # proiecte de retail, # mall, # cladire de birouri, # centru comercial , #Retail