Afacerile Flanco au crescut anul trecut cu 25%, la 137 milioane euro

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 13:30
2019 citiri
Afacerile Flanco au crescut anul trecut cu 25%, la 137 milioane euro

Flanco a avut anul trecut o cifra de afaceri de 137 milioane de euro, in crestere cu aproape 25% comparativ cu anul anterior, pe fondul extinderii suprafetei de vanzare cu 10%, la peste 44.500 metri patrati, si a atins o cota de piata de 13%, a anuntat retailerul electroIT.

La inceputul anului precedent, compania a anuntat ca obiectiv pentru 2012 atingerea unei cifre de afaceri de 140 milioane de euro, de la 110 milioane de euro in 2011.

Potrivit datelor companiei, piata de electroIT din Romania a urcat cu 5% comparativ cu 2011.

"Flanco a obtinut o crestere de 25% a cifrei de afaceri, gratie investitiilor in modernizarea retelei de magazine, in dezvoltarea echipei si in managementul portofoliului de produse, atingand astfel obiectivul propus pentru 2012.

Rezultatele obtinute confirma faptul ca modelul nostru de business si strategia de pozitionare alese sunt oportune si ne diferentiaza pe o piata in care eroziunea preturilor si strategia 'copy-paste' au fost singurele metode de stimulare a vanzarilor din ultimii ani", a declarat directorul general al companiei, Violeta Luca.

Flanco are cel mai bun randament al vanzarilor/ mp

Flanco a investit peste 2,5 milioane de euro in reteaua de magazine, atat in modernizarea, remodelarea si extinderea unor spatii deja existente, cat si in deschiderea unor magazine noi in orase precum Iasi, Sibiu, Cluj, Oradea, Ploiesti, Deva, Targoviste sau Bucuresti.

In prezent compania detine o retea de 78 de magazine, cu o suprafata totala de peste 44.500 metri patrati, in care isi desfasoara activitatea 900 de angajati.

"Daca in ceea ce priveste cifra de afaceri si cota de piata Flanco este pe locul doi in topul celor mai mari retaileri, in privinta randamentului vanzarilor/mp suntem pe locul unu, acesta fiind un indicator extrem de valoros pentru o companie care isi doreste in primul rand sa fie rentabila si eficienta", a aratat Luca.

Astfel, pe o suprafata totala de vanzare mai mare cu 10% decat in anul 2011, compania a inregistrat vanzari mai mari cu 25%, crescand rentabilitatea vanzarii/mp la peste 3.200 euro.

Luca a spus ca, pentru acest an, conducerea retailerului si-a propus cresterea cifrei de afaceri cu 15%, la 157 milioane de euro, si majorarea profitului operational cu 80%, la 4,5 milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#rezultate financiare Flanco 2012, #vanzari Flanco, #cifra afaceri Flanco 2013 , #Retail