Volumul total de prime brute subscrise al Ardaf a scazut in S1 cu 13,5%

Luni, 16 August 2010, ora 13:16
1245 citiri
Volumul total de prime brute subscrise al Ardaf a scazut in S1 cu 13,5%

Ardaf a inregistrat in perioada ianuarie-iunie 2010 un volum total de prime brute subscrise de 141,1 milioane lei, cu 13,5% mai mic fata de primul semestru al anului 2009, si a atins un profit de 9 milioane lei, a anuntat luni compania, precizeaza NewsIn.

In primul semestru din 2009, Ardaf inregistrase prime brute subscrise de 163,47 milioane lei.

Segmentele de business care au inregistrat evolutii insemnate in primul semestru din 2010 au fost asigurarile de calatorie in strainatate (254,5%), asigurarile de mijloace de transport feroviar (+98,8%) si cele de raspundere civila generala (+11,2%).

"Ne bucuram sa constatam rezultate bune in termeni de profitabilitate, efecte ale unui proces complex de reorganizare a organizatiei, care a inceput acum mai bine de un an. Mai mult, clientii nostri pot conta pe o companie stabila si sigura, cu un nivel optim al capitalului social si al indicatorilor de solvabilitate, cifre pe care le vom consolida in continuare", a declarat presedintele Directoratului si CEO Ardaf, Stanislav Uma.

Compania a continuat in primul semestru procesul de diversificare a portofoliului demarat de anul trecut.

Astfel, asigurarile de incendiu si calamitati naturale si-au crescut ponderea de la 4,8% in S1 2009 la 5,3% in S1 2010.

De asemenea, segmentul CASCO a ajuns la o cota de 33% din total portofoliu (fata de 31,3% in ianuarie-iunie 2009), iar segmentul de raspundere civila a obtinut 2,7% din total (fata de 2,1% in S1 2009).

In schimb, ca urmare a implementarii strategiei de dezvoltare echilibrata, ponderea segmentului RCA s-a diminuat la 57,3% din totalul portofoliului, fata de 58,9% in perioada similara a anului trecut.

In ceea ce priveste nivelul despagubirilor platite de Ardaf in perioada ianuarie-iunie anul 2010, acesta a fost cu 368% mai mare (circa 2 milioane lei) pe segmentul de incendii si calamitati naturale fata de S1 2009, ca urmare a evenimentelor atmosferice intense care au afectat Romania in prima jumatate a anului.

"Un segment important pentru noi pentru cea de-a doua parte a anului in curs si in 2011 il va constitui asigurarea de locuinta, mai ales in contextul intrarii in vigoare a asigurarii obligatorii de locuinte. Am fost printre companiile care au sustinut necesitatea si beneficiile acestei legi, inca de la discutiile initiale si, totodata, am fost printre primii care au demarat emiterea electronica de asigurari obligatorii de locuinta. Vom sustine in continuare segmentul, cu ajutorul celor peste 6.000 de consultanti din toata tara", a explicat Stanislav Uma.

Pentru acest an, Ardaf isi propune continuarea procesului de echilibrare a portofoliului de produse, sustinerea investitiilor in pregatirea fortei proprii de vanzari, consolidarea relatiei cu brokerii, extinderea retelei de parteneri si imbunatatirea calitatii serviciilor oferite clientilor.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#ardaf, #asigurari, #prime , #Profit