Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile Vodafone Romania au crescut cu 0,5% in primul semestru

Veniturile Vodafone Romania au crescut cu 0,5% in primul semestru


In primul semestru al anului fiscal 2011-2012, grupul Vodafone Romania a inregistrat o usoara crestere a vanzarilor cu 0,5%, fata de anul trecut. Desi veniturile Vodafone au crescut cu 2 milioane de lire sterline in aceasta perioada, numarul clientilor a inregistrat o scadere.

De asemenea, profitul EBITDA ce detine operatorul Vodafone Romania a coborat cu 5%, de la 149 la 141 milioane de lire.

De asemnea, Vodafone Romania a inregistrat o scadere de aproximativ un milion de clienti in prima jumatate a anului fiscal 2011-2012, in comparatie cu cifra inregistrata in aceeasi perioada a anului fiscal precedent, informeaza un comunicat al companiei.

Reprezentantii companiei sustin ca Vodafone Romania a adaugat 1,367 de milioane de clienti noi, insa a continuat de deconecteze si utilizatorii inactivi ai cartelei Vodafone, ajungandu-se astfel la un numar total de aproximativ 8,5 milioane de clienti. Dintre acestia, 60,5% sunt utilizatori de cartele prepaid si numai 39,5% sunt clienti pe baza de abonament.

Veniturile totale in perioda martie-septembrie 2011 ale Vodafone Romania au fost de 410,7 milioane euro, in cel de-al doilea trimestru crescand cu 3% peste aceasta valoare, in timp ce veniturile din serviciile de internet mobil au crescut cu 164% in ultimul an, precizeaza comunicatul.

Profitul operational ajustat al companiei a coborat cu 13% in prima jumatate a anului fiscal comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce cheltuielile de capital au urcat de la 32 milioane lire la 38 milioane lire, iar fluxul de numerar liber a inregistrat o scadere de 20 de milioane de lire.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1661 ori
Citeste mai multe despreprofit Vodafone Romania profit EBITDA