Veniturile CME au crescut in cu 5% in T1

Miercuri, 05 Mai 2010, ora 12:10
1262 citiri
Veniturile CME au crescut in cu 5% in T1

Veniturile nete ale grupului Central European Media Enterprises (CME) au crescut in primul trimestru cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 143,6 milioane de dolari, iar pierderea operationala a scazut cu 73%, la 19,1 milioane de dolari, transmite Mediafax.

Astfel, veniturile CME au urcat cu 7,3 milioane dolari, de la 136,3 milioane dolari la 143,6 milioane dolari, iar pierderea operationala s-a redus de la 71,2 milioane dolari in primul trimestru al anului trecut la 19,1 milioane dolari, potrivit unui comunicat al grupului media.

Profitul EBITDA (inainte de dobanzi, impozitare, depreciere si amortizare) a coborat insa cu 97%, de la 27,7 milioane dolari la 841.000 dolari.

Pierderea neta din operatiuni continuate a urcat cu 3,9 milioane de dolari (2%), de la 38,1 milioane de dolari la 42 milioane de dolari.

Pierderea neta a grupului a scazut cu 5%, de la 44,4 milioane de dolari la 42,2 milioane de dolari.

Rezultatele pentru primul trimestru includ si operatiunile Media Pro Entertainment preluate de CME in decembrie 2009 si trateaza afacerile din Ucraina, vandute anul trecut, ca operatiuni discontinuate, precizeaza comunicatul citat.

"Finalizarea recenta a tranzactiilor din Ucraina si Bulgaria a consolidat pozitiile noastre de lider pe toate cele sase piete de baza. Am reconstruit CME intr-o companie de media si divertisment integrata vertical, pentru a face fata mai bine provocarilor din industria noastra.

Cererea pentru publicitate TV a continuat sa scada in primul trimestru, insa intr-un ritm mai lent. Europa Centrala si de Est va iesi treptat din criza in timpul primei jumatati a anului 2010, iar in al doilea semestru anticipam ca cererea pentru publicitate TV sa inregistreze o crestere procentuala de o singura cifra.

Odata cu progresul relansarii, vom transforma pozitiile de lider prin audienta si cota de piata in venituri si marje operationale solide", a declarat in comunicat Adrian Sarbu, presedinte si director general executiv al CME.

Veniturile diviziei Broadcast, care inglobeaza operatiunile de televiziune ale grupului, au crescut cu 1% in perioada analizata, de la 134,5 milioane de dolari la 135,4 milioane de dolari. Profitul EBITDA al acestei unitati a scazut totodata cu 53%, de la 37,6 milioane de dolari la 17,8 milioane de dolari.

Divizia New Media a inregistrat venituri de 2,02 milioane de dolari, in urcare cu 15% de la nivelul de 1,75 milioane de dolari din primul trimestru al anului trecut, insa pierderea EBITDA a unitatii a crescut de la 1,5 milioane de dolari la 3,3 milioane de dolari.

Divizia Media Pro Entertainment si-a majorat veniturile cu 95%, de la 14,4 milioane de dolari la 28,04 milioane de dolari, dar a incheiat primele trei luni cu o pierdere EBITDA de 2,03 milioane de dolari, cu 42% mai mare decat rezultatul negativ de 1,4 milioane de doalri din ianuarie-martie 2009.

In Romania, CME a inregistrat in primul trimestru venituri nete de 36,5 milioane de dolari, in urcare cu 2,8% de la nivelul de 35,5 milioane de dolari raportat pentru perioada corespunzatoare a anului trecut, reiese din comunicat.

Profitul EBITDA obtinut de grup pe piata romaneasca a scazut insa, in acelasi interval, de la 9,7 milioane de dolari la 4,5 milioane de dolari.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
#venituri, #cme, #profit , #Profit