Vanzarile Sony au crescut cu 13%, iar profitul a depasit estimarile pietei

Joi, 01 August 2013, ora 12:08
1490 citiri
Vanzarile Sony au crescut cu 13%, iar profitul a depasit estimarile pietei

Vanzarile Sony au crescut cu 13% in trimestrul incheiat la 30 iunie, la 17 miliarde de dolari, iar profitul producatorului japonez de electronice a depasit estimarile analistilor, datorita reducerii costurilor, noilor smartphone-uri lansate si deprecierii yenului.

Profitul net al Sony a fost de 35 milioane de dolari in primul trimestru al anului fiscal 2013-2014, fata de o pierdere de aproximativ 260 milioane de dolari in perioada corespunzatoare din 2012, potrivit unui comunicat transmis joi de grup.

Sony si-a majorat cu 5,3% prognoza privind veniturile pentru anul fiscal 2013-2014, anticipand noi efecte pozitive datorate deprecierii yenului, insa a redus estimarile referitor la vanzarile de televizoare si camere digitale, transmite Bloomberg.

Ce planuri mai are Sony pentru 2013

Compania va lansa in acest an consola de jocuri video PlayStation 4, sperand la cresterea profitabilitatii in contextul concurentei dure de pe pietele televizoarelor, smartphone-urilor si tabletelor.

Actiunile Sony au urcat joi la Tokyo cu 1,7% si s-au dublat ca valoare de la inceputul acestui an.

Fondul de investitii Third Point LLC, care controleaza apoximativ 6,9% din actiunile Sony, cere companiei sa vanda pana la 20% din activele in domeniul de entertainment intr-o oferta publica initiala, pentru a imbunatati performantele companiei si pentru a atrage finantare in vederea revigorarii afacerilor cu electronice.

Conducerea Sony a obiectat fata de propunerea Third Point LLC si ar putea respinge planul in scurt timp, potrivit informatiilor aparute in presa japoneza.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#rezultate financiare Sony 2013, #vanzari Sony 2013, #profit Sony 2013 , #Profit