Vanzarile Grupului Lindab au scazut anul trecut cu 7%

Luni, 14 Februarie 2011, ora 14:32
1794 citiri
Vanzarile Grupului Lindab au scazut anul trecut cu 7%

Vanzarile Grupului Lindab au scazut anul trecut cu 7%, pana la 683 milioane euro, fata de anul precedent, in timp ce profitul s-a ridicat la 36 milioane euro, in crestere cu 20.6%, au anuntat luni reprezentantii grupului, informeaza NewsIn.

In ultimul trimestru al anului trecut, vanzarile Grupului Lindab s-au ridicat la 177,6 milioane euro, in crestere cu 6% fata de T4 2009, iar profitul operational inregistrat in aceeasi perioada a crescut cu 121% fata de perioada similara a anului precedent, la 7,8 milioane euro.

"Tendintele pietelor pe care activeaza Lindab au fost variate in ultimul trimestru al anului trecut. Pietele Diviziei Ventilatii au fost slabe, dar stabile. Divizia Profile Componente a avut un start bun la inceputul trimestrului, insa nivelul activitatii a scazut semnificativ la venirea timpurie a iernii, mai devreme decat de obicei, la mijlocul lunii noiembrie. Divizia Sisteme de Cladiri a cunoscut o dezvoltare buna, pe baza comenzilor primite in timpul verii, in special de pe piata ruseasca.

Per ansamblu, acest ultim trimestru nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor, in special din cauza efectului iernii aspre care si-a pus amprenta in sens negativ asupra rezultatelor diviziei Profile Componente" a declarat presedintele si CEO al Lindab, David Brodetsky.

Totodata, estimarile specialistilor spun ca revenirea pietei europene de constructii va fi lenta.

Astfel, diversi indicatori de piata, inclusiv estimarile facute publice de Euroconstruct, firma specializata in studii de piata pe piata constructiilor, arata conditii de piata in continuare nefavorabile, cu crestere foarte scazuta in 2011.

"Daca adaptam previziunile Euroconstruct la mixul geografic si de produse, expunerea pe segmente si ciclicitatea vanzarilor Lindab, cresterea companiei ar fi de doar 1% in 2011. In aceste conditii, desi cel mai probabil nu ne vom putea atinge obiectivul de crestere organica de 8% in 2011, ne asteptam la o evolutie mai buna decat a pietei constructiilor in ansamblu" a mai estimat David Brodetsky.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Lindab, #vanzari, #piata constructii, #profit operational , #Profit