Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Uniqa Asigurari a trecut anul trecut pe profit

Uniqa Asigurari a trecut anul trecut pe profit

Subsidiara romaneasca a grupului austriac Uniqa a raportat pentru anul trecut un profit net de 2,47 milioane lei, comparativ cu pierderea de 143 milioane lei inregistrata in 2008, a anuntat miercuri compania intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"In urma implementarii proiectelor de integrare, a optimizarii fluxurilor de lucru, a structurii organizationale si a eficientizarii utilizarii resurselor companiei, coroborate cu o abordare de vanzari orientata catre client, in anul 2009 Uniqa Asigurari a inregistrat un profit de 2,47 milioane lei.

Astfel, in mai putin de un an de la preluarea de catre Uniqa Group, s-a reusit redresarea rezultatului financiar", precizeaza reprezentantii companiei.


Uniqa Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 496,70 milioane lei, in scadere cu 2,16% fata de 2008.


"Numarul politelor de asigurare contractate a fost de 653.904.


Scaderea inregistrata se incadreaza in tendinta generala de regres a pietei de asigurari, ce a fost afectata de consecintele crizei economice la nivel mondial", spun reprezentantii Uniqa.


Potrivit companiei, afacerile inregistrate pe segmentul de asigurari de raspundere civila a autovehiculelor (RCA si Carte verde) au crescut anul trecut cu 1,5%, la 168 milioane lei.


De asemenea, primele brute subscrise pe segmentul de asigurari de raspundere civila generala au sporit cu 11,5%, la 4,36 milioane lei.


In acelasi timp, asigurarile Casco au insumat 271,11 milioane lei, avand o pondere de aproximativ 55% in total portofoliu.


Daunele platite aferente anului 2009 s-au ridicat la 412,95 milioane lei, in crestere cu 5,7% fata de anul 2008.


Uniqa este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala, care activeaza in Slovenia, Romania, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Germania, Liechtenstein, Albania, Macedonia, Kosovo si Muntenegru. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1178 ori
Citeste mai multe despreprofit sigurari uniqa