Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traficul pe Baneasa si Otopeni a crescut cu 8%

Traficul pe Baneasa si Otopeni a crescut cu 8%

Aeroporturile bucurestene au inregistrat o crestere de 8,2% a traficului in primul semestru, pana la 3,4 milioane de pasageri, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform NewsIn.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a raportat in acelasi timp o majorare a profitului brut cu 3,2 milioane lei, la 56,8 milioane lei.

CNAB a inregistrat in intervalul ianuarie - iunie 48.785 miscari aeronave comerciale (aterizari si decolari).


"Fata de primul semestru al anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Capitalei a crescut cu 8,2%. (...)


Evolutia traficului aerian pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti se inscrie in tendinta generala inregistrata la nivel mondial. Conform statisticilor publicate de catre Airport Council International (ACI), in primele sase luni ale acestui an, numarul pasagerilor a crescut cu 6% fata de aceeasi perioada din 2010", se arata in comunicat.


De asemenea, compania a inregistrat in primul semestru un profit brut de 56,8 milioane lei, cu 3,2 milioane lei mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Cifra de afaceri a CNAB in primele sase luni ale anului 2011 a fost de 214,7 milioane lei, cu 54,6 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) asigura managementul si coordonarea operationala a celor doua aeroporturi aflate in zona Capitalei si a fost infiintata prin fuziunea Companiei Nationale "Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti" cu Societatea Nationala "Aeroportul International Bucuresti Baneasa - Aurel Vlaicu" in februarie 2010.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1112 ori
Citeste mai multe desprebaneasa otopeni aeroport trafic aeroport cnab