Toyota, o poveste de succes: Dupa socuri succesive, recastiga pozitia de lider mondial

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 10:15
2104 citiri
Toyota, o poveste de succes: Dupa socuri succesive, recastiga pozitia de lider mondial
Sursa foto: www.theepochtimes.com

Toyota Motor Corp a revenit in fruntea clasamentului celor mai mari producatori auto din lume in 2012, dupa ce in anul anterior compania japoneza fusese depasita de rivalele General Motors si Volkswagen.

Toyota a stabilit un record anul trecut, cand a vandut 9,75 milioane de vehicule, in crestere cu 22,6% fata de 2011, an in care vanzarile au fost afectate de rechemarile masive la service din SUA si de efectele cutremurului din Japonia, transmite Reuters.

Pe langa vanzarile de automobile marca Toyota, firma japoneza si-a sporit vanzarile si prin autoturismele de lux Lexus, sau prin cele produse de companiile Daihatsu Motor si Hino Motors.

In comparatie cu producatorul nipon, General Motors a vandut anul trecut 9,28 milioane de vehicule la nivel mondial, iar Volkswagen 9,07 milioane de vehicule.

Toyota a reusit aceasta performanta la doar un an dupa ce cutremurul si tsunamiul din Japonia au dus la inchiderea temporara in 2011 a tuturor fabricilor din aceasta tara, precum si a fabricilor de asamblare din alte tari, afectate de lipsa pieselor necesare productiei.

Succesul Toyota este datorat unui nivel ridicat al vanzarilor in Asia in primele trei trimestre ale lui 2012, care au compensat vanzarile proaste din China din ultima parte a anului.

Acestea au fost cauzate de un conflict teritorial dintre guvernele celor doua puteri asiatice cu privire la micul arhipelag Senkaku/ Diaoyu din Marea Chinei. Toyota a fost avantajata in acest caz si de faptul ca avea o cota de piata in China sub cea a rivalilor sai niponi, Nissan si Honda.

In plus, redresarea pietei auto din SUA a permis japonezilor sa recupereze pe piata nord-americana pierderile suferite in urma crizei europene din acest sector.

Toyota are o tinta a vanzarilor pentru 2013 de 9,91 milioane de autovehicule, in crestere cu 1,6% fata de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#toyota vanzari, #rezultate Toyota, #productie toyota, #succes Toyota, #piata auto mondiala, #producatori auto japonezi , #Profit