TOP 5 cele mai mari firme mici din Romania

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 07:30
18773 citiri
TOP 5 cele mai mari firme mici din Romania

Firmele mici din Romania reusesc sa faca profit mare chiar si in perioada de criza. Printre cele mai bune exemple de succes din 2012 se numara companii din diferite sectoare de piata precum vanzarea de produse farmaceutice, fabricarea echipamentelor electrice sau brokeraj in asigurari.

Business24 prezinta, in exclusivitate, clasamentul celor mai profitabile companii mici, in baza unui clasament anual realizat de Consiliul National pentru IMM (CNIPMMR):

Locul 1: A&D Pharma Holdings SRL, Mogosoaia: profit brut de 148 milioane de lei (33 milioane euro)

Prima pozitie in clasamentul celor mai profitabile intreprinderi mici din Romania este ocupat de A&D Pharma Holdings SRL. Compania a raportat anul trecut afaceri de 6,29 milioane de lei (1,41 milioane de euro) si un profit but de 148 milioane de lei (33 milioane euro).

A&D Pharma Holdings este o compania olandeza de tip holding care activeaza in distributia si vanzarea de produse farmaceutice in Romania.

Grupul a fost fondat in anul 1994 si cuprinde companiile Mediplus (cu activitate de distributie), Sensiblu (retea nationala de farmacii) si A&D Pharma Marketing& Sales (divizie de promovare si comercializare a produselor din domeniul farmaceutic).

La inceputul anului 2013, echipa A&D Pharma numara peste 4000 de angajati in toata tara.

Locul 2: Energobit Group SRL, Cluj- Napoca: profit brut de 62 milioane de lei (14 milioane euro)

Pe locul al doilea in topul firmelor mici care au raportat profituri mari in 2012 este Energobit Group SRL, unul dintre principalii producatori de echipamente electrice si antreprenori in domeniul instalatiilor electrice.

Firma infiintata in anul 1990 este cel mai important furnizor de servicii specializate de inginerie si lucrari electrice in domeniul parcurilor eoliene din Romania si a finalizat o serie de lucrari de referinta, de la proiecte pentru companiile de generare, transport si distributie a energiei electrice la cele pentru beneficiari privati si institutionali.

Anul trecut a raportat afaceri de peste 8 milioane de lei (1,82 milioane de euro) si un profit brut de 62 milioane de lei (14 milioane euro).

Locul 3: UniCredit Insurance Broker SRL, Bucuresti, profit brut de 30 milioane de lei (6,8 milioane euro)

Firma ocupa locul trei in clasamentul celor mai profitabile mici companii din Romania. Aceasta a raportat la finalul anului trecut un profit brut de 30 milioane de lei (6,8 milioane euro).

UniCredit Insurance Broker este o societate de brokeraj in asigurari, care ofera servicii post-leasing prin consiliere in vederea inchierii tuturor tipurilor de asigurari.

Compania a fost infiintata in 2003, iar actionarul majoritar al companiei este Allegro Leasing Gesellschaft M.B.H, care detine 99,8 % din actiuni.

Locul 4: Universal SA, Bucuresti: profit brut de 29 milioane de lei (6,5 milioane euro)

Pe locul al patrulea in clasament este firma Universal. Compania a raportat, la finalul anului trecut, afaceri de 36,9 milioane de lei ( 8 milioane euro) si un profit brut de 29 milioane de lei (6,5 milioane euro).

Firma specializata cu inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii a fost infiintata in 1991 cu un capital social de 2 milioane lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Wellkept Properties LTD (53,7%) si Weybridge Holdings LTD (45,7%).

Locul 5: Asal Tehnic SRL, Bucuresti, 28,6 milioane de lei (6,42 milioane euro)

Pe locul cinci in clasament se gaseste o companie din Bucuresti, sectorul 3. Firma Asal Tehnic SRL a avut in 2012 o cifra de afaceri de 15 milioane lei (3,37 milioane euro) si un profit brut de 28,6 milioane de lei (6,42 milioane euro).

Compania a obtinut aceste rezultate in 2012 cu 40 de angajati, comparativ cu anul precedent, cand compania avea un numar de 36 de salariati inregistrati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#top profit IMM, #top companii CNIPMMR, #top companii profitabile , #Profit