TOP 3 cele mai profitabile "ateliere" de cosmetice si parfumuri din Romania

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 07:30
6556 citiri
TOP 3 cele mai profitabile "ateliere" de cosmetice si parfumuri din Romania

Parfumurile si cremele au "cosmetizat" bine profitul companiilor din domeniu si in 2012. Marcile Herbagen, Ivatherm sau Genna au adus profit de ordinul milioanelor de lei firmelor de cosmetice din Romania, care rezista pe o piata "bombardata" de produsele cosmetice din strainatate.

Business24 prezinta topul celor mai profitabile companii mici care se ocupa cu faricarea parfumurilor si produselor cosmetice, in baza unui clasament realizat de Consiliul National pentru IMM (CNIPMMR):

Locul 1: Genmar Cosmetics SRL, Bucuresti - 1,45 milioane de lei

Firma care ocupa prima pozitie in clasamentul celor mai profitabile companii mici de cosmetice din Romania este Genmar Cosmetics. Compania functioneaza de mai bine de 19 ani si are sediul in Bucuresti. Anul trecut a raportat afaceri de peste 5,77 milioane de lei (1,29 milioane de euro) si un profit brut de 1,45 milioane de lei (325 de mii de euro). Compania avea 34 de angajati.

Peste nouazeci de produse sub marcile Herbagen, Keritogen sau Scabex sau Pedex sunt fabricate in Bucuresti, in laboratoarele Genmar Cosmetics, cu utilaje de ultima generatie. Materiile prime sunt importate in totalitate de la firme de renume din Elvetia, Franta si Italia.

Locul 2: Ivatherm, Bucuresti - 753 de mii de lei

Firma de pe locul al doilea in topul CNIPMMR este Ivatherm din Bucuresti, companie detinuta de Rucsandra Hurezeanu. Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 6,9 milioane de lei (1,56 milioane de euro) si un profit brut de 753.451 de lei (169 de mii de euro). Compania avea 29 de angajati.

In acest an, Rucsandra Hurezeanu are planuri mari pentru Ivatherm. Vrea sa isi majoreze cifra de afaceri cu 20%. Ivatherm vinde in 1.000 de farmacii in toata tara. Incepand cu 2012 compania a renuntat la reteaua proprie de distributie si lucreaza acum cu doi distribuitori mari de produse farmaceutice.

Compania a fost infiintata in anul 2005, dupa multe cercetari si studii clinice aprofundate privitoare la efectele apei termale Herculane asupra pielii, a fost infiintata Ivatherm, prima companie romaneasca de dermocosmetice dedicate pielii sensibile.

Concepute si fabricate in Franta, produsele Ivatherm sunt formule orginale ce contin apa termala Herculane.

Locul 3: Genna Co SRL, Bucuresti - 647 de mii de lei

Firma de pe locul trei este tot o companie din Bucuresti, Genna Co.

Compania a fost infiintata in 1996, iar anul trecut a raportat afaceri de 2,54 milioane de lei (571 de mii de euro) si un profit brut de 647 de mii de lei (145 de mii de euro). Compania a obtinut aceste rezultate cu 22 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#top companii cosmetice, #companii cosmetice profit, #rezultate financiare companii cosmetice , #Profit