Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Taher duce Griro in China si in Golf

Taher duce Griro in China si in Golf
Uzina bucuresteana isi va deschide doua filiale in cele doua regiuni ale globului in care va investi 200 de milioane de dolari.

Uzina bucuresteana Griro, fosta Grivita Rosie, isi va deschide doua filiale, una in Golful Persic - Arabia Saudita - si una in China, fiecare necesitind o investitie de circa 100 de milioane de dolari, a declarat, in exclusivitate pentru Cotidianul, omul de afaceri Fathi Taher, proprietarul fabricii.

Potrivit acestuia, o asemenea decizie se impune datorita cresterii economice foarte rapide din cele doua regiuni ale lumii si cererii imense de utilaje tehnologice de care trebuie sa profite si Griro. "Stiu ca Arabia Saudita face investitii masive in petrochimie, pentru ca doreste sa devina cel mai important producator de profil din lume. In viitor, zona Golfului este principalul obiectiv pentru noi", a spus Taher.

Planurile pe care omul de afaceri de origine iordaniana si le face isi au originea in credinta in potentialul fabricii. Atit cel strins legat de activitatea de baza - producerea de echipamente pentru rafinarii, cit mai ales cel imobiliar.

"Am dat pe Griro 5 milioane de euro, iar acum n-as vinde-o nici cu 200", spune Taher, desi Griro a inregistrat dupa preluare doar rezultate modeste ale cifrei de afaceri si ale profitului. Fabrica se intinde pe aproape 12 hectare in Bucuresti, unde, dupa aprecierile lui Taher, metrul patrat se vinde cu 1.000 de euro, ceea ce inseamna ca, doar socotind pretul terenului, Griro valoreaza 120 de milioane de euro.

Continuarea in <a href=http://www.cotidianul.ro/index.php?id=12977&art=33676&cHash=3c1e0778b5/ target=_blank>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1266 ori