Ruukki - in T3, venituri semnificative din Europa Centrala si de Est

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 16:45
1210 citiri
Ruukki - in T3, venituri semnificative din Europa Centrala si de Est

Evolutia vanzarilor din cel de-al treilea trimestru financiar din Europa Centrala si de Est este dubla fata de media vanzarilor companiei de pe plan global. Dintre tarile Europei de Est, Romania e tara care livreaza cele mai multe produse pentru pietele regiunii.

Compania finlandeza Ruuki, unul din principali jucatori de pe piata de furnizori de solutii metalice a raportat o crestere de 10% a vanzarilor globale in comparatie cu anul precedent.

Cifra totala de vanzari se ridica la 674 milioane de euro pe cel de-al treilea trimestru financiar. Mai mult de 15% din aceste venituri sunt rezultatul activitatii companiei de pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Akari Tamminen, presedintele si CEO Ruukki, a declarat ca cele mai bune vanzari nete s-au inregistrat pe pietele din Europa Centrala si de Est, cresterile venin in special din zona diviziei de constructii.

Pe aceasta divizie, Ruuki a inregistrat venituri de 216 milioane de euro in ultimul trimestru financiar, cu 21% mai mult decat in perioada similara a anului precedent.

Pe piata din Romania, vanzarile de invelitori au crescut vertiginos inca din prima parte a acestui an, cand Ruukki a anuntat cresteri de 250% a vanzarilor la nivel local. Succesul vanzarilor se datoreaza adaptarii la specificul cererii, avantajelor statutului de producator local, lansarii de produse noi si retelei de peste 120 de distribuitori la nivel national.

Cea mai mare investitie intr-o unitate de productie a diviziei de constructii Ruukki, in afara Finlandei, se afla in Romania, unde se produc majoritatea produselor comercializate in estul si centrul Europei.

Ruukki din Romania, de la Bolintin Deal, a devenit hub de productie pentru grupul finlandez incepand cu anul 2009, cand au fost transferate liniile de productie din Cehia si Ungaria, fapt care a crescut capacitatea centrului de productie de la cu 20%.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Ruukki profit T3, #Ruukki vanzari Europa Centrala Est, #Ruukki productie Romania , #Profit