Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Roche a inregistrat o crestere a vanzarilor globale cu 5%

Roche a inregistrat o crestere a vanzarilor globale cu 5%


Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in prima jumatate a anului 2013, cu 5%, ajungand la 23,3 miliarde franci elvetieni, (18,8 miliarde de euro), datorita cererii crescute pentru produsele oncologice si testelor de diagnostic destinate laboratoarelor clinice.

"Roche a avut rezultate financiare solide in prima jumatate a anului 2013 datorita portofoliului nostru de medicamente, a celor doua noi molecule destinate tratamentului cancerului recent lansate, precum si datorita cresterii inregistrate de echipamentele destinate laboratoarelor clinice. Vom continua sa punem accentul pe inovatie prin cele 68 de molecule noi din linia de cercetare si dezvoltare a Diviziei de Farmaceutice, si cu cele 55 de platforme si teste clinice", a declarat Severin Schwan, CEO al Roche.

Rezultatele Diviziei de Farmaceutice

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche, au crescut cu 6%, in prima jumatate a anului 2013, ajungand la 18,2 miliarde de franci elvetieni (14,2 miliarde de euro). Aceasta crestere s-a datorat, in special, medicamentelor din portofoliul de oncologie dar si cresterii puternice inregistrata de franciza HER2, care a urmat recentei lansari a doua noi molecule destinate cancerului de san HER2 pozitiv. De asemenea, performantele diviziei au fost sustinute si de cresterea cu 33% a vanzarilor medicamentelor destinate poliartritei reumatoide.

Vanzarile Diviziei de Diagnostic

In prima jumatate a anului 2013, vanzarile Diviziei de Diagnostic au crescut cu 3%, ridicandu-se la 5.1 miliarde de franci elvetieni, in principal datorita performantelor inregistrate de produsele pentru Professional Diagnostics si Tissues Diagnostics care au crescut fiecare cu 6%.

Estimari pentru 2013

Roche confirma estimarile pentru intreg anul 2013, bazandu-se pe performanta operationala puternica din prima semestru si se asteapta la o crestere a vanzarilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1113 ori