Reprezentantii industriei alimentare si reglementatorii se reunesc la "Meat & Milk 2014"

Luni, 14 Aprilie 2014, ora 14:51
1829 citiri
Reprezentantii industriei alimentare si reglementatorii se reunesc la "Meat & Milk 2014"

In data de 11 iunie, se va desfasura Expo-Conferinta Meat & Milk 2014, in cadrul careia sunt invitati sa participe reprezentanti ai Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), acestia urmand sa supuna atentiei ultimele reglementari adoptate la nivel comunitar si national, potrivit unui comunicat de presa.

In conditiile unui mediu de afaceri profund afectat de nivelul urias de taxare si impozitare, fapt care a condus la exacerbarea evaziunii si a pietei negre, fermierii, procesatorii, dar si cei din retail sau din zonele adiacente sectoarelor romanesti de carne si lapte, se intreaba in ce mod le va evolua propriul business.

Tocmai de aceea, sedinta generala a Expo-Conferintei Meat & Milk 2014 se va desfasura sub genericul "Plus-valoarea, influentata de relatia stat-investitor", relatie de care depinde in buna masura reasezarea pe un trend ascendent a celor doua zone ale agroindustriei Romaniei.

Pentru a identifica modalitati de eficientizare a binomului stat-investitor, la dezbatere au fost invitati sa participe Daciana Sarbu, europarlamentar si Daniel Constantin, Ministru al Agriculturii, Daniel Botanoiu, Secretar de Stat MADR, acestia urmand sa supuna atentiei ultimele reglementari adoptate la nivel comunitar si national, intrand totodata in dialog cu participantii care, suntem siguri, le vor adresa numeroase intrebari.

In a doua parte a sedintei generale, Banca Comerciala Carpatica, Partener Finantare al evenimentului, isi va prezenta oferta de finantare destinata fermierilor si investitorilor din agroindustrie, iar Sika Romania va detalia in fata participantilor ultimele noutati aflate in portofoliu, in materie de pardoseli destinate companiilor din industria alimentara.

Ulterior sedintei generale, vor incepe cele doua workshop-uri dedicate zonelor de carne si lapte. Titlurile acestora, precum si titlurile dezbaterilor, continua ideea de baza a zilei.

Astfel, workshop-ul Carne din 11 iunie se va derula sub genericul: "Licenta pentru profit: Investitia isteata" si va contine prezentari ale companiilor Gruppo AB, Linde Gas Romania, Arctic Store si Omnivet Impex, reprezentant Qiagen-Franta.

Dezbaterea acestei sesiuni va purta titlul "Respectarea cu strictete a legislatiei sanitar-veterinare, calea pentru asanarea pietei", tema fiind sugerata de procesatorii care, in urma evenimentelor acestei primaveri, pun in relatie directa proasta calitate a produselor din carne si piata neagra sustinuta de evazionisti. La dezbatere vor participa: Vladimir Manastireanu-Presedinte al ANSVSA, Sorin Minea-Presedinte Romalimenta si Radu Timis-Vicepresedinte ARC.

La randul lor, in conditiile in care, in Romania, ca investitor trebuie sa actionezi dupa principiul "Ajuta-te singur!", reprezentantii sectorului de lactate vor participa la workshop-ul cu titlul "Accepta noutatea si fii cu un pas inaintea celorlalti". "Noutatile" sesiunii vor fi prezentate de companiile BTC Europe GmbH Chemical Distribution si Gruppo AB. In aceeasi sesiune, domnul Cristian Popa, expert, va sustine comunicarea cu titlul "Noua Lege a etichetarii este tiparita din 2011. Stii cum sa o aplici?"

Dezbaterea zilei va analiza "Calitatea alimentului si increderea consumatorului in eticheta". Vor lua cuvantul domnul Marius Alexandru Dunca-Presedinte ANPC, Dorin Cojocaru-Presedinte APRIL si Cristian Popa dar, ca de fiecare data, discutiile vor fi deosebit de aprinse, asteptand interventii din partea tuturor celor prezenti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#mediu afaceri Romania, #agricultura romania, #industrie alimentara, #fermieri romani , #Profit