Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Yahoo a crescut cu 46% in trimestrul doi

Profitul Yahoo a crescut cu 46% in trimestrul doi


Profitul net al Yahoo a crescut in trimestrul al doilea cu 46%, la 331 milioane dolari, insa estimarile prezentate pentru urmatoarele trei luni sunt mai slabe fata de asteptarile analistilor, compania punand mai mult accent pe dezvoltarea produselor decat pe vanzarile de publicitate pe termen scurt.

Vanzarile Yahoo, fara venitul transferat mai departe catre site-urile partenere, se va plasa in timestrul al treilea in intervalul 1,06-1,1 miliarde de dolari, anticipeaza compania.

Media estimarilor analistilor indica insa incasari de 1,12 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Veniturile companiei au scazut in trimestrul al doilea cu 1%, la 1,07 miliarde de dolari, usor sub proiectiile din piata.

Dupa un an la conducerea Yahoo, directorul general, Marissa Mayer, a declarat ca se afla in primele etape ale unui plan de revigorare a afacerilor bazat pe dezvoltarea de noi produse, cu scopul de a atrage atat utilizatori, cat si clienti pe partea de advertising, de la Google si Facebook.

Actiunile la firmele din China si Japonia, responsabile, in principal, pentru performanta financiara a companiei

Masurile implementate in ultimul an la Yahoo au condus la cresterea numarului de utilizatori ai serviciilor companiei, iar investitorii care asteapta cresterea veniturilor ar trebui sa aiba rabdare, comenteaza un analist al Bloomberg Industries.

"Investitiile in produse reprezinta o strategie pe termen lung pentru a stimula utilizatorii si, in final, veniturile. Judecand dupa estimarile companiei, aceste investitii nu vor aduce aproape niciun beneficiu pe termen scurt", a afirmat el.

Actiunile Yahoo au crescut cu 35% in acest an si cu 72% din iulie 2012, cand postul de CEO a fost preluat de Mayer.

Cea mai mare parte din cresterea Yahoo in ultimul an a fost rezultatul aprecierii participatiilor detinute de companie la grupul chinez Alibaba si la Yahoo Japan, potrivit unui analist al RBC Capital markets.

Profitul Alibaba, cel mai mare operator de comert electronic din China, a crescut de trei ori in primul trimestru al acestui an, la 669 miliarde de dolari, potrivit Yahoo, care detine 24% din actiunile companiei chineze.

Yahoo a castigat in trimestrul al doilea 225 milioane de dolari ca urmare a performantelor Alibaba si Yahoo Japan, fata de 180 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1458 ori