Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Volkswagen a trecut de un miliard de euro in primul trimestru

Profitul Volkswagen a trecut de un miliard de euro in primul trimestru
Volkswagen a obtinut un profit operational de peste un miliard de euro in primul trimestru al acestui an, cu peste 57% mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Avansul a fost sustinut de castigurile asociate masurilor de restructurare si de cresterea numarului de vehicule vandute, potrivit datelor preliminare ale grupului auto.

Castigul calculat inainte de impozitare a ajuns la 1,08 miliarde de euro, suma care depaseste estimarile oficialilor companiei care se asteptau la un profit de 994 milioane de euro.

Veniturile grupului german din vanzari au crescut cu 5,1% in termeni anuali pentru a ajunge astfel la suma totala de 26,6 miliarde de euro.

"La analizarea ratelor ridicate de crestere inregistrate in primul trimestru al acestui an trebuie avute in vedere rezultatele mai slabe consemnate in primele trei luni ale anului 2006", se precizeaza intr-un comunicat remis de producatorul auto.

Volkswagen este in prezent tinta unei actuni de preluare lansate de actionarul majoritar Porsche Holding.

Volkswagen a raportat vazari record aferente primelor trei luni ale anului, de 1,47 milioane de unitati, in crestere cu 7,9%. Avansul a fost favorizat mai ales de evolutia pietelor din China si Brazilia. Totodata, grupul german a estimat un usor avans al vanzarilor in 2007 comparativ cu anul anterior, in pofida conditiilor defavorabile semnalate pe unele piete.

Al patrulea mare constructor auto la nivel mondial si-a mentinut neschibate estimarile pentru profitul operational aferent intregului an 2007, prognozat sa depaseasca castigul operational de 4,38 miliarde de euro inregistrat anul trecut.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 930 ori