Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profitul Shell a scazut cu 62% in contextul ieftinirii combustibililor

Profitul Shell a scazut cu 62% in contextul ieftinirii combustibililor

Royal Dutch Shell Plc, cea mai mare companie petroliera din Europa, a anuntat ca profitul sau net din al treilea trimestru a scazut cu 62%, in contextul in care recesiunea mondiala a redus cererea de combustibil, determinand ieftinirea petrolului si a gazelor naturale, relateaza Bloomberg citat de NewsIn.

Profitul net a scazut la 3,25 miliarde dolari, de la 8,45 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Excluzand elementele unice si evolutia stocurilor, castigurile au depasit estimarile analistilor.

Directorul executiv Peter Voser a decis sa vanda active, sa fuzioneze unele divizii si sa reduca efectivele, pentru a majora competitivitatea grupului Shell, avand in vedere ca cererea de petrol va inregistra in acest an cel mai mare declin dupa 1980.

El s-a angajat deja sa reduca nivelul cheltuielilor de capital cu circa 10% anul viitor.

"Preturile la petrol si gaze sunt cu mult mai mici, iar Shell are o expunere mai mare la gazele naturale decat companiile concurente", a declarat Peter Heijen, analist in cadrul Theodoor Gilissen NV.

"De acum inainte, estimam ca productia si castigurile vor creste, in contextul in care noile proiecte vor incepe operatiunile", a mai spus Heijen.

Excluzand elementele unice si evolutia stocurilor, castigurile Shell au fost de 2,62 miliarde dolari, depasind estimarea medie a analistilor, de 2,5 miliarde dolari.

Productia de hidrocarburi din al treilea trimestru a fost de 2,93 milioane barili echivalent petrol pe zi, similara celei din aceeasi perioada din 2008. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1172 ori
Citeste mai multe despreprofit shell ieftinire combustibili