Profitul semestrial Cadbury a crescut

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 13:51
1448 citiri
Profitul semestrial Cadbury a crescut

Grupul britanic Cadbury Plc a afisat un profit semestrial peste asteptari, majorat cu 46%, ajungand astfel al 444 milioane de dolari. Profitul a fost sustinut de majorarea preturilor si de vanzarile puternice, ceea ce a dus la aprecierea actiunilor, relateaza Reuters.

Achizitia grupului Kandia si Romania si a grupului Intergum in Turcia, excluzand desprinderea diviziei italiene Cadbury Italia, au sustinut majorarea veniturilor cu 9%.


Cu toate acestea, grupul britanic ce produce ciocolata Dairy Milk, guma de mestecat Trident si dropsurile Halls a avertizat ca sunt posibile noi disponibilizari si reduceri ale costurilor, in contextul in care se confrunta cu o perspectiva economica nesigura si cu noi cresteri ale costurilor de productie in 2009.


Cadbury a asisat un profit de baza inainte de perceperea taxelor de 223 milioane lire sterline (444 milioane dolari) in primul trimestru, peste asteptarile analistilor, ce estimau in medie un profit de 212 milioane dolari.


Dupa ce a anuntat o crestere a vanzarilor cu 7,3% in primul semestru, directorul executiv Todd Stitzer a spus ca ritmul de crestere a veniturilor pentru intregul an s-ar putea situa la limita superioada a intervalului de 4-6% prevazut pe termen mediu, in timp ce marja operationala ar putea intruni estimarile pietei, de 11%.


"Indiferent cat de slabite sunt economiile, oamenii cumpara intotdeauna dulciuri, de aceea nu am inregistrat o incetinire reala in prima jumatate, si consideram ca industria produselor de cofetarie este una rezistenta in conditiile economice dificile", a spus Stitzer in cadrul unei conferinte de presa.


 Cadbury detine in Romania compania Kandia-Excelent. Compania a raportat pierderi de 5,17 milioane lei (1,43 milioane euro) anul trecut, dupa ce in 2006 a obtinut un profit net de 26,9 milioane lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...