Profitul net al Pfizer s-a dublat

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 16:03
1515 citiri
Profitul net al Pfizer s-a dublat

Pfizer este cel mai mare producator de medicamente din lume si a raportat, miercuri, o crestere cu 100% a castigurilor din trimestrul al doilea, ca urmare a vanzarilor mai mari de medicamente pe reteta si a cheltuielilor mai mici, consemneaza Reuters. Astfel, profitul a ajuns la 2,78 miliarde dolari. Compania a raportat castiguri in trimestrul al doilea de 2,78 miliarde dolari, respectiv 41 centi/actiune, raportat la castguri de 1,27 miliarde dolari, adica 18 centi/actiune din perioada echivalenta a anului precedent, cand Pfizer a avut costuri mari legate de restructurari si fuziuni.


Cu excluderea elementelor exceptionale, Pfizer a castigat 55 centi/actiune, in contextul in care analistii se asteptau la un castig mediu de 54 centi/actiune, potrivit Reuters Estimates.


Veniturile Pfizer au crescut cu 9%, la 12,13 miliarde dolari, dar, daca nu ar fi existat efectele deprecierii dolarului, veniturile Pfizer ar fi inregistrat un avans cu doar 2%. Deprecierea dolarului majoreaza valoarea vanzarilor din strainatate, cand se face transformarea inapoi in dolari.


Vanzarile Pfizer din Statele Unite au scazut cu 2%, ca urmare a micsorarii cererii pentru medicamentul Chantix, un produs nou pe care compania conta ca ii va majora castigurile in anii urmatori si ca urmare a pierderii protectiei licentei pentru antialergicul Zyrtec si pentru Camptosar, medicament folosit in tratamentul cancerului.


Cea mai mare companie producatoare de medicamente din lume a confirmat ca se asteapta ca anul acesta castigurile sale sa creasca cu 11%, ca urmare a unui program de micsorare a costurilor, care a dus la concedierea a 25.000 de salariati, adica 23% din forta de munca a firmei, de la sfarsitul lui 2004 pana in prezent.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...