Profitul net al Grupului Eureko a crescut de 7,5 ori in S1

Miercuri, 18 August 2010, ora 10:30
1578 citiri
Profitul net al Grupului Eureko a crescut de 7,5 ori in S1

Grupul de asigurari Eureko a inregistrat o crestere de 7,5 ori a profitului net in primul semestru din acest an, la 864 milioane euro, comparativ cu rezultatul net de 115 milioane de euro inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat emis miercuri si preluat de NewsIn.

Rezultatul obtinut de Eureko a fost sprijinit de intelegerea cu guvernul polonez privind Powszechny Zaklad Ubezpieczen (PZU) S.A.

Profitul inainte de taxe a ajuns la 835 milioane de euro, fata de 94 milioane de euro, cat a fost in primele sase luni din 2009.

"Grupul nostru a inregistrat rezultate bune in prima jumatate a lui 2010 si situatia financiara a continuat sa se imbunatateasca. Oferirea de produse bune de asigurare, la preturi rezonabile, este principalul nostru obiectiv. De aceea, eficienta, simplificarea produselor si cresterea excelentei operationale vor ramane prioritare", a precizat presedintele Consiliului Executiv al Eureko BV, Willem van Duin.

Primele brute subscrise au crescut in prima jumatate a acestui an cu 2%, la 10,71 miliarde euro. 

In primele sase luni din 2009, grupul inregistrase prime brute subscrise de 10,50 miliarde euro.

In segmentul asigurarilor de non-viata, primele brute subscrise s-au situat la 2,44 miliarde euro, in crestere cu 3% fata de valoarea inregistrata in prima jumatate a lui 2009. Vanzarile de polite de asigurari de sanatate au urcat cu 7% in perioada analizata, la 6,18 miliarde euro. Segmentul politelor de asigurari de viata a avut o evolutie mai slaba si a inregistrat o scadere de 12%, la 2,08 miliarde euro.

Activele grupului au avansat fata de nivelul inregistrat la sfarsitul lui 2009, la 95,7 miliarde euro. Rata solvabilitatii era de 225% la sfarsitul lunii iunie.

La 31 decembrie 2009, rata de solvabilitate a grupului se situa la 216%.

In ceea ce priveste a doua jumatate a anului, oficialii grupului au precizat ca Eureko va continua sa se concentreze asupra reducerii costurilor si a complexitatii produselor, pentru a le face cat mai accesibile. De asemenea, Eureko va continua sa implementeze strategia privind imbunatatirea eficientei operatiunilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#profit, #net, #grup, #eureko , #Profit