Profitul Chevron a scazut cu 26% in trimestrul doi, cel mai mare declin in patru ani

Sambata, 03 August 2013, ora 10:17
1198 citiri
Profitul Chevron a scazut cu 26% in trimestrul doi, cel mai mare declin in patru ani

Chevron, a doua mare companie energetica la nivel mondial dupa capitalizarea de piata, a inregistrat un declin de 26% al profitului net in trimestrul doi, cel mai amplu din ultimii patru ani, la 5,37 miliarde dolari, si a ratat asteptarile analistilor din cauza scaderii preturilor si productiei.

In urma cu un an Chevron a obtinut un profit net de 7,21 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Productia de petrol si gaze naturale a Chevron a scazut cu 1,6%, la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, noile exploatari din Angola, Golful Mexic si Pennsylvania nereusind sa compenseze declinul productiei la exploatarile mai vechi, potrivit companiei americane.

Pretul obtinut de Chevron pentru petrolul vandut in strainatate a scazut cu 5% in trimestrul al doilea, in timp ce profitul operatiunilor de rafinare a coborat cu 59%, la 766 milioane de dolari.

Vanzarile au scazut cu 8,4%, la 57,4 miliarde de dolari.

Presedintele si directorul executiv al Chevron, John S. Watson, s-a angajat in luna martie sa creasca productia de petrol si gaze a grupului cu o cincime, la 3,3 milioane de barili de echivalent petrol pe zi, pana la sfarsitul lui 2017, prin intermediul unor mega-proiecte cum este dezvoltarea unei exploatari majore de gaze in Australia.

Si profitul net al Exxon Mobil, cea mai mare companie tranzactionata public din sectorul energiei, a scazut cu 57% in trimestrul al doilea, la 6,86 miliarde de dolari, primul declin inregistrat in ultimii patru ani, din cauza evolutiei negative a cotatiei petrolului.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Chevron rezultate financiare, #Chevron profit, #Chevron cifra afaceri , #Profit